Ga naar hoofdinhoud

Briana Burgess verkast naar Duitsland

Foto Lonneke Ruesink

De Australische Grand Prix amazone Briana Burgess heeft een nieuwe stap gemaakt in haar nog jonge carrière door zich definitief te vestigen in Duitsland. De 26-jarige amazone, die in Europa ooit haar start maakte als groom van Monica Theodorescu, heeft een trainingscomplex betrokken in Munster.

Burgess kwam de afgelopen maanden veel in de publiciteit door het beroep dat ze succesvol aantekende tegen de Australische selectiecommissie voor de WEG. Uiteindelijk hield een blessure van haar paard La Scala haar alsnog thuis van de Wereldruiterspelen. De zestienjarige La Scala is inmiddels weer hersteld en Burgess verwacht haar rentree in de ring begin 2015 te kunnen maken.

Vanuit Munster zal de Australische haar eigen paarden trainen en op wedstrijd uitbrengen. Maar ook biedt het complex de mogelijkheid om paarden voor cliënten te rijden en te verkopen. “Ik beleef veel plezier aan het lesgeven maar ook aan het uitbrengen en verkopen van paarden”, aldus Burgess die voorlopig niet van plan is terug te keren naar Australië.

Bron: Horses / Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook