Ga naar hoofdinhoud

Britney Schut (16) debuteert winnend in ZZ-Zwaar

Britney Schut met Deco

De net 16-jarige Britney Schut is een drukke meid. Naast school rijdt ze maar liefst vijf paarden. Met één daarvan, What's Up (v. Wie Weltmeyer), debuteerde ze zondag winnend in het ZZ-Zwaar van Hoogerheide met bijna 69%.

In de eerste proef van het ZZ-Zwaar van Hoogerheide bleef de score voor de combinatie nog hangen op bijna 65%, wat plaats vier inhield. In de tweede proef waren ze de concurrentie te sterk af en kwam de teller uit op bijna 69%.
“In de eerste proef kon ik hem nog niet zo mooi op lengte en met het neusje eruit houden. In de tweede proef lukte dat wel”, legt Schut het verschil uit.
“Hij kan nog wel eens heet worden, maar nu bleef hij heel mooi rustig gelukkig.”

Druk
Schut rijdt What’s Up voor De Randhoeve in Dordrecht waar ze, na school, nog vier paarden voor rijdt.
“Ja, dat is best druk, maar wel enorm leuk. Ik ga dit jaar eindexamen doen voor de MAVO. Ik hoop dat ik het haal. What’s Up is voor de verkoop. Voordat hij verkocht is wil graag met hem een puntje halen in de Prix St. Georges.”

Junioren
Als 13-jarige stapte de amazone al over van de pony’s naar de paarden.
“Ik had een hele leuke pony, maar hij raakte geblesseerd. Ik ben toen groene paarden gaan rijden en vorig jaar kwam daar What’s Up bij. Ik heb nu twee paarden in het Z2, een vijfjarige en een nog een zesjarige, die ik binnenkort ook in het Z ga starten. Van Mariska Schalekamp, van De Randhoeve, heb ik Pepper overgenomen en met hem ga ik deze zomer de overstap maken naar de junioren. Ook met de Deco ga ik junioren starten”, vertelt de ambitieuze amazone.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook