Ga naar hoofdinhoud

Britse superstars in Cheltenham’s Parade

Nick Skelton met Big Star na de winst in Rio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vier Britse levende legendes waren gisteren te zien in de ‘Equine Superstars Parade’ op de Cheltenham Racecourse. Olympische kampioenen Big Star en Valegro, het Olympische eventingpaard Chilli Morning en het renpaard Sprinter Sacre maakten hun opwachting op de renbaan. Vier toppers uit vier disciplines die de Britten de nodige successen bracht en gisteren hiervoor met hun grooms werden gehuldigd.

Superstar Valegro kwam niet onder Charotte Dujardin binnen, maar onder zijn vaste groom Alan Davies. Uitermate relaxed stapte de zoon van Negro zijn rondjes onder luid applaus van het publiek. Valegro was met Dujardin onklopbaar. Valegro nam op de London Olympia Horseshow in december afscheid van het publiek.

Big Star

Olympisch kampioen Big Star werd aan de hand voorgesteld. Nick Skelton maakte vorige maand bekend dat hij samen met zijn paard met pensioen gaan.

Chilli Morning

Chilli Morning is in de eventingsport een legende. Onder William Fox-Pitt won hij brons op het EK in Malmö en op de wereldruiterspelen Caen. In Caen was er ook een zilveren teammedaille. Op de Olympische Spelen in Rio kwam het paar op de twaalfde plaats. De hengst van Phantomic xx won in 2015 de Badminton Horse Trials. Ook hij nam na de Spelen afscheid van de sport.

Sprinter Sacre

De steeplechaser Sprinter Sacre heeft heel wat overwinningen op zijn naam staan. Na Arkle en Flyingbolt is hij het meest verdienende renpaard. In november ging hij met pensioen nadat hij de achttiende van de 24 races die hij liep, had gewonnen.

Zowel de paarden als hun grooms werden in het zonnetjes gezet.

Bron Facebook/Cheltenham Jockeyclub

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook