Ga naar hoofdinhoud

Britt Dekker loopt regiokampioenschappen mis

Britt Dekker met George. Foto: Still Youtube.com

Bekende Nederlander Britt Dekker zou met haar Bekende Paard George vandaag starten in de regiokampioenschappen in de klasse Z1 in Noord Holland. Dekker had "er super veel zin in en heel hard getraind", maar George stootte op de vrachtwagen zijn hoofd, waardoor een oud wondje open ging. En dus mocht Dekker volgens de bloedregel niet starten.

“Het is super jammer, we stonden in de top tien, maar ik vind het een goede regel voor het dierenwelzijn” aldus de blonde presentatrice. Dekker laat zich niet kisten: “Nu gaan we maar naar het strand, dan zie je er in elk geval mooi uit op het strand George!” zei ze tegen haar spierwitte en ingevlochten schimmel.

Bloedregel

Het wedstrijdreglement van de KNHS bepaalt het volgende: “Wanneer een paard op een wedstrijd bloed op de flanken, in de mond, uit de neus of op een andere plek op het lichaam heeft (een wond) moet deze worden uitgesloten.” Ook een klein wondje kan daarom tot uitsluiting leiden.

 

Bron: SBS6 / KNHS / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook