Ga naar hoofdinhoud

Brune’s GP-paard Lights of Londonderry terug in Frankrijk

Bernadette Brune, hier met Spirit of the AgeFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Bernadette Brune heeft haar Grand Prix-paard Lights of Londonderry aan de U25-amazone Charlotte Chalvignac-Vesin te rijden gegeven. De Duitse amazone vertelde Eurodressage dat de vijftienjarige zoon van Londonderry te oud is voor goede verkoopprijs en hij loopt niet de percentages om aanspraak te maken op een plaats in het Duitse team. "Ik besloot een opkomende ruiter een kans te geven om succesvol met hem te zijn", aldus Brune.

De Hannoveraan Lights of Londonderry begon zijn carrière in Frankrijk onder Alexandre Ayache. In zijn eerste internationale seizoen met Lights plaatste Ayache zich meteen met het Franse team voor de wereldruiterspelen in Caen. De Fransen werden toen elfde.

Blessureleed

In 2016 kocht Bernadette Brune Lights als opvolger voor Spirit of the Age OLD (v. Stedinger), maar het paard kreeg te kampen met blessures en haalde nooit betere scores dan de Stedinger-zoon. Brune startte Lights alleen in 2016 en 2018. Door de wat tegenvallende percentages en de leeftijd besloot Brune het paard aan een opkomende ruiter te geven.

Terug in Frankrijk

De Franse amazone Charlotte Chalvignac-Vesin heeft Lights nu onder het zadel. Charlotte’s man Jean Francois Vesin is al lange tijd handelspartner van Lights’ eerste ruiter Alexandre Ayache. Niet verwonderlijk dat de Hannoveraan weer in Franse handen is.

Gunner KS

Bernadette Brune wil zich nu meer concentreren op de KWPN-hengst Gunner KS (v. Bellissimo M). Brune won onlangs al hun debuutwedstrijd in de Lichte Tour en traint de hengst verder voor de overstap naar de Grand Prix.

Bron Eurodressage

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook