Ga naar hoofdinhoud

Brune’s GP-paard Lights of Londonderry terug in Frankrijk

Bernadette Brune, hier met Spirit of the AgeFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Bernadette Brune heeft haar Grand Prix-paard Lights of Londonderry aan de U25-amazone Charlotte Chalvignac-Vesin te rijden gegeven. De Duitse amazone vertelde Eurodressage dat de vijftienjarige zoon van Londonderry te oud is voor goede verkoopprijs en hij loopt niet de percentages om aanspraak te maken op een plaats in het Duitse team. "Ik besloot een opkomende ruiter een kans te geven om succesvol met hem te zijn", aldus Brune.

De Hannoveraan Lights of Londonderry begon zijn carrière in Frankrijk onder Alexandre Ayache. In zijn eerste internationale seizoen met Lights plaatste Ayache zich meteen met het Franse team voor de wereldruiterspelen in Caen. De Fransen werden toen elfde.

Blessureleed

In 2016 kocht Bernadette Brune Lights als opvolger voor Spirit of the Age OLD (v. Stedinger), maar het paard kreeg te kampen met blessures en haalde nooit betere scores dan de Stedinger-zoon. Brune startte Lights alleen in 2016 en 2018. Door de wat tegenvallende percentages en de leeftijd besloot Brune het paard aan een opkomende ruiter te geven.

Terug in Frankrijk

De Franse amazone Charlotte Chalvignac-Vesin heeft Lights nu onder het zadel. Charlotte’s man Jean Francois Vesin is al lange tijd handelspartner van Lights’ eerste ruiter Alexandre Ayache. Niet verwonderlijk dat de Hannoveraan weer in Franse handen is.

Gunner KS

Bernadette Brune wil zich nu meer concentreren op de KWPN-hengst Gunner KS (v. Bellissimo M). Brune won onlangs al hun debuutwedstrijd in de Lichte Tour en traint de hengst verder voor de overstap naar de Grand Prix.

Bron Eurodressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook