Ga naar hoofdinhoud

Bundeskampioen Maxi Kraft’s Barcelo OLD wint S-debuut onder Dorothee Schneider

Tessa Frank met Atterupgaards Barcelo op Bundeschampionat. Foto: Sabine Wegener/Equitaris

In maart kreeg Dorothee Schneider Bundeskampioen Maxi Kraft’s Barcelo OLD (Bon Coeur x Caprimond) onder het zadel. De in Duitsland en Denemarken goedgekeurde hengst kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie onder de Duitse topamazone op een nationale wedstrijd Rüsselsheim. Het paar won bij hun wedstrijddebuut direct de Duits S-proef met ruim 76%.

Barcelo is gefokt uit een volle zus van Cathrine Dufours Atterupgaards Cassidy. Zijn moeder bracht ook de goedgekeurde hengsten FassbinderAtterupgaards Seebach (premiehengst) en Atterupgaards Botticelli (int. Grand Prix dressuur).

Andreas Helgstrand verkocht de door Stutteri Atterupgaard gefokte Barcelo op vijfjarige leeftijd aan Maik Kanitzky, de fokker van de hengsten Sir Donnerhall I en II. Kanitzky liet de hengst vanaf het begin rijden door Tessa Frank. Een half jaar later werd de combinatie vierde op de Bundeschampionate. Een jaar later won de hengst de zesjarigen-rubriek op het prestigieuze evenement.

Veelbelovend

Een paar maanden geleden werd bekend dat Barcelo ging verhuizen naar de stal van Dorothee Schneider, die ook de PSI-topper Virazzo (v. Vivaldi) van Kanitzky onder haar hoede heeft. Het wedstrijddebuut afgelopen weekend werd direct een succes. Het paar won de Duitse S met 76.171%. Schneider: “Barcelo staat nu een paar maanden bij mij op stal en we hebben al een hele goede band opgebouwd. Barcelo is absoluut een veelbelovend jong paard en ik kijk erg uit naar de volgende stappen met hem.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dorothee Schneider (@dorotheeschneiderofficial)

Klik hier voor de uitslag S-dressuur in Rüsselsheim.

Bron Instagram/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.