Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester: ‘Britse dressuur is meer dan Valegro’

Carl Hester met Hawtins Delicato Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nederland was niet het enige team dat met twee relatief jonge combinaties naar de Wereldruiterspelen in Tryon ging. Groot-Brittanië deed dat ook en met dik 77% voor de tienjarige Hawtins Delicato (Carl Hester) en de negenjarige Mount St. John Freestyle (Charlotte Dujardin) pakken de Britten toch maar even brons. Carl Hester is trots dat hij en zijn collega's hebben kunnen laten zien dat Britse dressuur meer is dan Valegro. 

“Veel mensen dachten dat wij een beetje meehobbelden met Valegro de afgelopen jaren en daarmee medailles pakten. Ik ben ontzettend trots dat we hier hebben kunnen laten zien dat de Britse dressuur diepte heeft en dat we er ook na de pensionering van Valegro kunnen staan.”

Stal Hester

Die bronzen plak is voor een groot deel te danken aan de man zelf en zijn stalamazone Charlotte Dujardin, die respectievelijk op de zesde (77,283%) en de vijfde (77,764%) plaats terecht komen. De negenjarige Mount St. John Freestyle (v. Fidermark) ging thuis in Groot-Britannië al eens over de 80% in de Grand Prix. In Tryon gebeurt dat niet. Terecht, want er zitten nog wat kleine onvolkomenheden in de proef. In piaffe wordt de merrie wat ongelijk en de pirouette zou nog wat meer op het achterbeen kunnen, om wat voorbeelden van de groenigheid te noemen. Charlotte Dujardin weet dat zelf ook en gaat niet vol gas met de nog jonge merrie, die ooit als ‘maatje’ voor een ander veulen werd aangeschaft door Stoeterij Mount St. John. Nu heeft Dujardin er een sterke troef aan voor Tokyo straks. De meester zelf laat even zien hoe het moet en Amerika is loving it. Het volk op de tribunes in Tryon gaat uit hun dak voor Carl Hester en de tienjarige Hawtins Delicato (v. Diamond Hit). Hester laat een proef zien waar eigenlijk weinig op af te dingen is.

De derde combinatie die Groot-Brittanië op een totaal 229,628% brengt (5,964% verschil met Nederland) is Spencer Wilton met Super Nova II (v. De Niro) met 74,581%.

Charlotte Dujardin en Mount St. John Freestyle (77,764%/5e plaats)

Carl Hester en Hawtins Delicato (77,283%/6e plaats)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.