Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester en Barolo opnieuw niet te kloppen

Carl Hester, hier met Nip Tuck. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Britse topruiter Carl Hester maakte vorige maand zijn internationale debuut met Barolo (v. Breitling W) en won toen zowel de Grand Prix als de kür op muziek. Op het tweede CDI van de combinatie, vandaag op de Bolesworth International Horse Show in Groot-Brittannië, stuurde Hester de elfjarige Hannoveraanse vosruin naar de winnende score van 74,24%.

Vier van de vijf juryleden plaatsen Carl Hester en Barolo aan kop, hoofdjury Katrina Wüst vond de proef de tweede plaats waard. Op het protocol verscheen een hele rits achten, waaronder voor de drafappuyementen, uitgestrekte draf, achterwaarts, wisselserie om de twee en het zigzag-appuyement. Het enige onderdeel dat een onvoldoende opleverde was de (dubbeltellende) wisselserie om de pas.

Van Dujardin naar Hester

Barolo werd eerder gereden door Charlotte Dujardin. Het duo debuteerde drie jaar geleden in de Lichte Tour en stapte een jaar later over naar de Grand Prix. Ze kwamen vorig jaar twee keer internationaal aan de start, waarna Hester de teugels overnam.

Britse top drie

Katrina Wüst plaatste Gareth Hughes met Don Carissimo (v. Don Crusador) aan kop. Met een gemiddelde score van 72,92% eindigde de combinatie, die vorige maand deel uitmaakte van het Britse team dat de Nations Cup van Compiègne won, op de tweede plaats. De Britse Gillian Davison reed haar KWPN-ruin Alfranco (v. Negro) met 70,38% naar de derde plaats.

Twee keer Anders Dahl

Anders Dahl bracht twee paarden aan de start. De Deen stuurde zijn olympische troef Selten HW (v. Sandro Hit) naar 70,36% en de vierde plek. Met Sir Donato (v. Sir Donnerhall) werd hij vijfde met een score nipt onder de zeventig procent (69,96%).

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het programma en startlijsten.

Klik hier voor de livestream.

Bron: Paardenkrant-Horsesl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.