Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Huberts absolute uitschieter in Zware Tour

Carlijn Huberts met Watoeshi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Carlijn Huberts is met Watoeshi (v. Rousseau) in de winning mood. Na het Europees kampioenschap U25, wonnen ze drie weken geleden de U25 in Liempde en afgelopen weekend was het duo bij hun 'uitstapje' naar de senioren Grand Prix ook al de beste met dik 68 procent. Op de Subtopwedstrijd dinsdag in Hoevelaken was het opnieuw raak.

In Hoevelaken reden Carlijn Huberts en Watoeshi weer de Grand Prix U25. De score kwam uit op 67,051% en daarmee won het duo met flinke voorsprong het gecombineerde klassement Zware Tour. Mark van de Donk volgde op de tweede plaats. Zijn Grand Prix-proef met Zilleon (v. Welt Hit II) leverde 63,69% op. Bianca Voermans maakte met Prince Charming (v. Champus) haar debuut in de Intermédiaire II en verdiende met 62,868% het startbewijs voor de Grand Prix.

Lichte Tour: Pols op een en twee

Kiki Pols reed met Esprit (v. San Remo) zowel de Prix St. Georges als de Intermédiaire I en zette in beide proeven het hoogste resultaat neer: 64,853% in de Prix en 63,676% in de Inter I. In het gecombineerde Lichte Tour-klassement betekende dit de eerste en de tweede prijs.

Van Zwambagt wint debuut

In het ZZ-Zwaar was Esmee Pool met Duke (v. Zhivago) twee keer de beste. Proef 35 was goed voor 63,286% en proef 36 voor 62,214%. In de eerste proef ging het oranje lint echter naar Febe van Zwambagt, die als de enige young rider was toegevoegd aan het ZZ-Zwaar klassement. Van Zwambagt reed Fyeo (v. United) op zijn debuut bij de young riders naar 66,25%. Fieke Houwen – van Ool debuteerde met de KWPN-hengst Electron (v. Ampère) in het ZZ-Zwaar en noteerde 62,857% en 60,571%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook