Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Huberts: ‘Nu vooral werken aan de details en finishing touch’

Carlijn Huberts met Watoeshi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtop-wedstrijd in Velddriel werd de dienst zaterdag vooral uitgemaakt door Carlijn Huberts en de Rousseau-zoon Watoeshi. De U25 Grand Prix-amazone gaf met 68,01% de concurrentie in de met de Intermédiaire II en Grand Prix gecombineerde rubriek het nakijken. 

“Ik was echt super tevreden met mijn proef”, vertelt Huberts enthousiast. “Ik heb nu mijn Bachelor gehaald en start in januari met de Master diergeneeskunde. Omdat ik nu wat meer tijd heb, ben ik na het Europees kampioenschap veel wedstrijden gaan rijden. Dit is mijn vierde wedstrijd die we op rij hebben gewonnen, dus dat is wel super leuk natuurlijk!”

Meer routine

Het doel van Huberts is om wat meer routine te krijgen in het rijden van de proef. “Over het algemeen loopt hij goede proeven. We oefenen nu vooral op de details en finishing touch, zodat ik de proeven strak door kan rijden. Hij kan soms wat heet worden en hoe vaker we op wedstrijd gaan, hoe beter ik erachter kom hoe ik dit moet oplossen. Het gaat al steeds beter en in Velddriel stond hij er erg fijn aan!”

Langer stilstaan

“De passage en piaffe gingen er goed en ook voor de pirouettes en series scoorden we goed”, vervolgt de amazone. “Ook in de stap bleef hij relaxt. Het afgroeten blijft nog steeds een lastig puntje. In deze voor mij meer ‘oefen’ wedstrijden, laat ik hem dan wat langer stilstaan, zodat hij dit leert.”

Dubbel prijs voor Mobach

Thamar Mobach verzamelde met de Cartano-zoon Dakar Utopia twee linten in het ZZ-Zwaar. Ze won de eerste proef met 63,79% en moest in de tweede proef met 62,29% genoegen nemen met het witte lint. De winst ging daar naar Lieke van Dommelen met Esprit (v. Zizi Top), die uitkwam op 65,57% en daarmee een kleine procent voorbleef op Simone van den Yssel-Slats met Boyzone (v. Uptown). Esmeralda Mol en Melissa Janssen maakten de top drie in de eerste ring compleet.

Steeds meer bewerkbaar

Van Dommelen kwam met haar Zizi Top-nazaat tot de hoogste score in deze klasse. “Ik was zelf wel tevreden over mijn proef. Esprit is een zeer sensibele merrie en dat kwam ook gisteren tot uiting in een paar kleine spanningsmomenten, maar ik kon er wel goed aan blijven rijden”, is de amazone, die zelfs speciaal voor haar merrie een opleiding tot paarden sportmasseur ging doen, kritisch. “Ze wordt steeds meer bewerkbaar en losser in haar lijf.”

Van Cranenbroek en Van der Steen winnen

In de Lichte Tour werden twee rubrieken uitgeschreven. De Prix St. Georges kwam op naam van Ilse van Cranenbroek, die met de Sandro Hit-zoon Sandro een score van 63,92% liet realiseren. Lisa van de Laar en Angelique van Dijk kwamen beide boven de 62% uit en namen de tweede en derde plaats in beslag. In de Inter I was Charlotte van der Steen met Don’t Worry (v. Diamond Hit) de enige die de 60%-grens wist te passeren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.