Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Vaessen op dreef in Zuidwolde

Update
Carlijn Vaessen met Fossburry. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met haar WK-paard Fossbury (v. Ampère) en de NRPS-hengst Woodstock (v. Wengelo's Ricardo) deed Carlijn Vaessen goede zaken op de Subtopwedstrijd in Zuidwolde. Met de zesjarige ruin van Ampère won Vaessen beide junioren-proeven en zette ze met dik 72% een nieuw persoonlijk record neer. Met haar E-pony Woodstock eindigde de amazone als tweede en derde. In de Zware Tour was Wiep Kwakenaak - net als vorige week - de sterkste.

In de kleine rubriek voor junioren stonden Carlijn Vaessen en de door wijlen Ad Vroom gefokte Fossbury met scores van 72,36% en 68,75% royaal aan kop. “Door de kleine groep reed ik vooral voor mezelf”, steekt de achttienjarige Vaessen van wal. “Ik heb beide proeven heel fijn kunnen rijden rijden, maar helaas verprutste ik in de eerste proef twee wissels. Dat was zonde en leverde dikke onvoldoendes op.” In de tweede proef bleef het duo foutloos. “Alles klopte, het was precies hoe ik graag wilde rijden”, vertelt Vaessen enthousiast. De juryleden spraken over een zeer talentvolle combinatie met de wow-factor.

Wiep Kwakernaak aan kop

Op deze wedstrijd van Dressuurconcoursen Noord-Nederland (DNN), die op meerdere plekken in Noord Nederland concoursen organiseert, scoorde Wiep Kwakernaak in de gecombineerde Zware Tour-rubriek. Haar Intermédiaire II-proef met Custom Zadels Winona (v. OO Seven) leverde met 67,70% het oranje lint op. Met de Uphill-ruin Aristarchos – die voor de tweede keer in de Inter II uitkwam – behaalde Kwakernaak met 65,07% de derde plaats. Vorige week in Genemuiden werd de amazone – die begeleid wordt door Mascha Reijs en Alex van Silfhout – ook al de eerste en tweede plaats met deze paarden.

Geslaagd debuut Nicky Snijder

Nicky Snijder – stalruiter bij Stoeterij Stouwehof van de familie Nekeman – wist zich tussen de twee resultaten van Kwakernaak te rijden. Met de merrie Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v. Jazz ) debuteerde Snijder in de Intermédiaire A en reed een score van 65,49% bijeen, goed voor de tweede plaats in het gecombineerde klassement.

Hoogste LT-score voor Jeanine Nekeman

In de Lichte Tour trok Jeanine Nekeman op haar Inter I-debuut met Vlingh (v. Flemmingh) met 69,21% aan het langste eind. Veronique Roerink mocht zich als tweede opstellen. Zij reed de Dreamcatcher-nazaat Calibre naar 67,30%. De Prix St. Georges kwam op naam van Suzanne Feberwee, die met haar Jazz-zoon Arriant een score van 66,05% liet noteren. Yessin Rahmouni en Denzel STH (v. Tuschinski) werden beloond met 64,47% en kregen het rode lint.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in de De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook