Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Vaessen rijdt Fossbury in de prijzen in Aken

Carlijn Vaessen, hier met Fossbury. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de openingsproef van het internationale concours voor de jeugd in Aken, Aachen Dressage Youngstars, was er voor Carlijn Vaessen met haar Ampere-zoon Fossbury direct een B-kader score en een achtste plaats bij de Young Riders. Voor Lisanne Zoutendijk liep de wedstrijd minder goed af. Zilverstar (v. Rousseau) tikte zich in de ring aan waardoor hij onregelmatig liep en de amazone moest stoppen.

De Young Riders rubriek had een sterk deelnemersveld met 23 combinaties. Drie Duitse amazones heersten in deze klasse. Lia Welschof, lid van het gouden Duitse team op het EK in Fontainebleau, won op Linus K (v. Locksley II) met 74,020%. Met twee eerste en een tweede plaats van de juryleden kon Welschof haar landgenote Kristin Biermann net voor blijven. Biermann stuurde de KWPN’er Zwetcher (v. Sir Sinclair) naar 73,333%. Helen Erbe maakte met haar nieuwe aanwinst Fuerst Kaspar (v. Fuerst Piccolo) het Duitse feest compleet, zij werd derde met 70,588%.

Achtste plek voor Vaessen

Voor Carlijn Vaessen verliep de teamtest voor Young Riders naar wens. Met Fossbury kreeg de amazone 69.069% wat goed was voor de achtste plaats. Twee juryleden hadden haar op de vijfde en zesde plaats gezet, alleen de jury bij H zette Vaessen op een teleurstellende elfde plek. Op Facebook reageerde de amazone enthousiast, ze haalde haar laatste B-kader score binnen.

Onregelmatig

Zoe Kuintjes eindigde met de Sir Donnerhall-zoon Primeval Brittsion op een twaalfde plaats met een percentage van 67.892. Lisanne Zoutendijk kreeg pech in de proef. Haar veertienjarige Zilverstar tikte zichzelf aan waardoor hij onregelmatig werd. Het betekende voor het paar het einde van de test.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook