Ga naar hoofdinhoud

Caroline Ulrici en Generoso aan kop

Caroline Ulrici en Generoso CII

Gisteren organiseerden De Laarruiters in Velddriel voor het eerst een subtopwedstrijd. “Een aanwinst op de wedstrijdkalender”, volgens Marrigje van Baalen die met Chigali DVB overtuigend de eerste proef van het ZZ-Zwaar won. In de Prix St. Georges waren Cora Verlouw met Ardent L en Mara de Vries met Annevanck PP aan elkaar gewaagd. Beide dames scoorden boven de 65%, waarbij Verlouw net aan het langste eind trok en er met de overwinning vandoor ging. De Intermédiaire I kwam op naam van Caroline Ulrici en de PRE-hengst Generoso CII.

Vorige week wonnen Marrigje van Baalen en Chigali DVB al met bijna 69% het ZZ-Zwaar. In Velddriel kwam daar nog ruim 1,5% bij op, wat haar naar een winnende score van 70,19% bracht. Vooral de zijgangen en de wisselseries gaven hoge cijfers. “Op mijn houding en zit had ik zelfs een negen!”, vertelt de stalmanager van Dressuurstal Van Baalen trots. Volgens de juryleden sprong Marrigje van Baalen er echt uit door haar secure manier van proeven afwerken. Monja Bonekamp mocht zich met Vidocq als tweede opstellen, met een score van bijna 6% lager dan Van Baalen. Derde werd Myrna van Wijk met Entree van de Kempenhoeve. In de tweede proef profiteerden de andere deelnemers van het feit dat het sterke duo Van Baalen en Chigali DVB niet meereden. Laura Groeneveld reed nu met World Wide, in eigendom van Carla Goesten, een veel sterkere proef dan haar eerste proef, en dat werd door de jury beloond met een percentage dat bijna 6% hoger lag dan tijdens haar eerste proef. Met 67,29% was Groeneveld dan ook de duidelijke winnares. Nadja Bosten en Zaphira B, een nakomeling van de onlangs overleden hengst Rubiquil, werden tweede en Chloe Gringman mocht zich met de stoere Metall-zoon Windsor als derde opstellen.

‘Debuut rentree’

In de Prix St. Georges waren twee amazones flink aan elkaar gewaagd. Cora Verlouw reed met Ardent L, een broer van de Grand Prix merrie Riondine, een hele nette proef met vrijwel geen fouten. Ook Mara de Vries reed een keurige proef met Annevanck PP, die na 1,5 jaar ‘moederverlof’ ten behoeve van de fokkerij haar rentree maakte in de wedstrijdring en direct debuteerde in de Prix St. Georges. De Vries was heel tevreden met de fijne merrie van Stal Poppelaars: “Annevanck liep eigenlijk heel fijn. We hadden wel een paar foutjes, maar dat is niet zo vreemd na zo’n lange tijd niet op wedstrijd te zijn geweest en dan meteen debuteren in de Lichte Tour.”

Eerste buitenwedstrijd

Joyce Heuitink eindigde met Apart I.Dancer als derde en klom in de Intermédiaire I een plekje omhoog naar een tweede positie, achter winnares Caroline Ulrici en de schimmelhengst Generoso CII. “Vanwege het drukke voorseizoen met diverse internationale paradressuurwedstrijden was het er nog niet van gekomen om met Apart I.Dancer  in het buitenseizoen te starten. Afgelopen zaterdag was dus de allereerste keer. Apart was met het losrijden een beetje heet, maar wel erg braaf en dat beeld vertoonde ze ook in de ring. In de Prix St.Georges proef reed ik zelf nog wat te behoudend, maar in de Intermediaire I ben ik veel vrijer gaan rijden. Dat kon nu doordat Apart zich ook echt liet rijden. Helaas gingen beide series fout, maar voor de rest gaf ze een erg goed gevoel. We scoorden onder meer een 8 voor de verzamelde stap en een van de galoppirouettes. Het belangrijkste voor mezelf was het goede gevoel met het losrijden en in de ring. Dat ik eraan kon komen en dat we al hele stukken een harmonieus beeld konden tonen in plaats van een gespannen beeld.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook