Ga naar hoofdinhoud

Cathrine Laudrup-Dufour en Deense dressuurteam dingen mee om titel Sportman en Team van het Jaar

Cathrine Laudrup - Dufour met Vamos Amigos. Foto: Leanjo de Koster / FEI

In Denemarken zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de sportverkiezingen van het jaar. Voor de tweede keer is Cathrine Laudrup-Dufour genomineerd bij als Sportman/vrouw van het Jaar, het Deense dressuurteam is een van de genomineerden bij de Sportploeg van het Jaar verkiezing.

Het Deense dressuurteam won dit jaar historisch goud op het WK in Herning. Het team bestond uit Nanna Skodborg Merrald met Blue Hors Zack, Carina Cassoe Krüth met Heiline’s Danciera, Daniel Bachmann Andersen met Marshall-Bell en Cathrine Laudrup-Dufour met Vamos Amigos. De gouden medaille maakt het team tot een van de kandidaten bij de Sportploeg van het Jaar verkiezing.

Laudrup-Dufour won met Vamos Amigos naast het teamgoud ook twee zilveren medailles, in de Special en de kür op muziek. Hierdoor is ze ook een van de genomineerden bij de Sportman/vrouw van het Jaar verkiezing. Ze heeft concurrentie van Tour de France winnaar Jonas Vingegaard en de voetballer Christian Eriksen.

Para-dressuurruiters Katrine Kristensen, tweevoudig wereldkampioene in Grade II, en Tobias Thorning Jørgensen, goud in Grade III, hebben een nominatie op zak bij de para-sporters.

Bron Ridehesten.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.