Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin zet met Valegro in op Wereldbekerfinale

Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) zullen aan het einde van de maand aan de start komen in de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam. Dujardin, die de individuele wereldranglijst aanvoert met de Nergo-zoon, mikt op deelname aan de wereldbeker finale in april. Dat zal de eerste keer zijn voor de combinatie.

In Londen Olympia wonnen ze de wereldbekerwedstrijd Kür op muziek met een nieuw wereldrecord van 93,98%.  De combinatie, die individueel goud won op de Olympische Spelen in 2012 en twee gouden medailles in de wacht sleepte op het EK vorig jaar,  kwam de afgelopen drie jaar alleen maar aan de start in de wereldbekerwedstrijd van Londen Olympia.

De Zweedse Tinne Vilhelmson voert momenteel de tussenstand aan, gevolgd door Hans Peter Minderhoud, Marcela Krinke, Isabell Werth en Edward Gal. Danielle Heijkoop staat momenteel op de achtste plaats.

Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW (v. Donnerhall) zijn al verzekerd van deelname aan de finale in april in Lyon, na het winnen van de finale in 2013.

Amsterdam is de vijfde van acht wereldbeker kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 24 januari is de Grand Prix, gevolgd door de Kür op muziek een dag later.

Bron: Horses/ Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook