Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin koopt vijfjarige Apache-zoon

De Britse golden girl Charlotte Dujardin heeft een nieuwe troef voor de toekomst onder het zadel. Het gaat om de vijfjarige KWPN-ruin Toretto (Apache x Tango), die ze kocht van Grand Prix-amazone Amelie Kovac. 

De in Frankrijk geboren Kroatische amazone Amelie Kovac werkte eerder bij Adelinde Cornelissen en Stal Witte Scholtens. Via Emmelie Scholtens vond Kovac de Apache-zoon Toretto als driejarige bij Ad Valk. Sinds 2012 woont Kovac in de Verenigde Staten en daar reed ze Toretto afgelopen oktober in een clinic van Dujardin. “Het was mijn doel om hem op te leiden richting de Grand en hem dan eventueel te verkopen”, vertelt Kovac over haar vosruin aan Horsesdaily.

Uitproberen

In de clinic prees Dujardin het ritme, de zelfhouding, de activiteit van het achterbeen en de schoudervrijheid van de Apache-zoon en vroeg of ze hem mocht uitproberen. Eenmaal in het zadel was Dujardin al gauw onder de indruk: “Amelie, je bent hem kwijt. Hij is nu van mij.”

Hoge verwachtingen

Na afloop van de clinic werd de koop gesloten en inmiddels heeft Kovac de vos op zijn reis naar Dujardin naar Engeland begeleid. “Charlotte heeft een flink goede paarden op stal en ze heeft hoge verwachtingen van Toretto. Ik hoop hem ooit te zien op de Olympische Spelen of het WK. Hij is atletisch, heeft drie zeer goede gangen en hij wil echt werken. Dus hij heeft alles om er te komen”, aldus Kovac.

Inmiddels heeft Kovac in Ivar (Desperado x OO Seven) een nieuw paard gevonden. Deze driejarige KWPN’er komt ook weer uit de stallen van Ad Valk.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horsesdaily

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook