Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin: ‘Nog nooit zulke fantastische paarden gehad’

Charlotte Dujardin met Florentina (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Dujardin is goed begonnen aan CDI Bolesworth. In de eerste rubriek, de Prix St. Georges, stuurde ze de KWPN-merrie Florentina (v. Vivaldi) naar 75,235%. Daarnaast maakte Dujardin een succesvol internationaal debuut met de merrie River Rise Escarla (v. Lord Leatherdale), goed voor 72,647% en de tweede plaats.

Na het het internationale debuut met drie winnende proeven op CDI Nieuw- en Sint Joosland betekende Bolesworth het tweede internationale optreden voor Florentina. De scores liepen uiteen van 71,765% van het Italiaanse jurylid Vincenzo Truppa tot 77,941% van het Britse jurylid Jo Graham.

Met de negenjarige merrie River Rise Escarla, gefokt uit de KWPN-merrie Retoriska (v. Ferro) liep Dujardin een grote storing op in de overgang van stap naar galop. Dat zorgde voor een dikke onvoldoende.

Fantastische collectie

Dujardin is met zes paarden afgereisd naar Bolesworth, variërend van jonge paarden tot en met haar Grand Prix-paard Mount St John Freestyle (v. Fidermark). “Ik heb nog nooit zo’n fantastische collectie paarden gehad”, aldus de amazone. “Ik kijk enorm uit naar de toekomst.”


Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook