Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin siert compleet podium

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle. Foto: YouTube Still

Op de tweede dag van de Britse kampioenschappen bevond Charlotte Dujardin zich op vrijdag op eenzame hoogte. Ze won het Intermediaire I-kampioenschap met Mount St. John Freestyle, werd tweede met En Vogue en maakte het podium compleet met Mount St. John Kom Fairytale.

“Het was wel een beetje eenzaam hier”, grapte de Britse amazone tegen British Dressage. “Ik was vandaag zo blij met de proef van Freestyle. Ze heeft weinig Inter I-proeven gelopen, maar vindt het allemaal zo makkelijk!”

Door juryleden Stephen Clarke en Lars Andersen werd de proef gewaardeerd met meer dan 80%. De gemiddelde score bedroeg 79,13%.

Geen fouten

Dujardin laat aan British Dressage weten dat de merrie, die hopelijk in de voetsporen van Valegro gaat treden, geen fouten heeft. “Ze heeft een hart van goud en is gek op mensen. Ze is totaal niet merrie-achtig en het enige wat ze niet leuk vindt is als je bij haar weg loopt.”

Tijd genomen

Met de Jazz-zoon En Vogue reed Dujardin tot nu toe haar hoogste score van 76,13% bij elkaar. “Ik kon niet trotser op hem zijn. Omdat hij een zelfverzekerd paard is heb ik echt de tijd met hem genomen. Het gevoel dat hij geeft is geweldig en als hij op wedstrijd eenmaal laat zien wat hij thuis doet, zal het geweldig zijn!”

Vooruitgang

Voor Mount St. John Kom Fairytale, een dochter van Fürst Heinrich, moest Dujardin haar rijstijl volledig aanpassen. “Dit ging veel beter dan de eerste dag, ze was veel beter rijdbaar. Fairytale heeft nog nooit zoiets als deze arena gezien. Om op de tweede dag zoveel vooruitgang te laten zien is geweldig en alles wat je van ze kan vragen”, aldus de amazone. Met de merrie behaalde ze 73,87%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: British Dressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook