Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Fry met drie Van Olst-paarden naar WK

Charlotte Fry en Don Joe. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Terwijl in Nederland de laatste selectieronde voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in volle gang is, heeft de Britse federatie het team bekend gemaakt dat op het WK in Ermelo (3-6 augustus) aan de start komt. Drie van de vijf teamplaatsen zijn voor Charlotte Fry met paarden van haar werkgevers Gertjan en Anne van Olst.

De Britse hippische bond vaardigt twee vijfjarige paarden af. Amy Woodhead rijdt Mount St John Zonetta (v. Zonik x Riccione) van Emma Jane Blundell. In Hartpury reed de combinatie naar 8.34 bij de vijfjarigen. Charlotte Fry heeft de KWPN gefokte Don Joe onder het zadel. De zoon van Diego is bij het NRPS goedgekeurd en liep succesvol mee in de hengstencompetitie.

Graaf Leatherdal T

Bij de zesjarigen brengt Charlotte Fry Graaf Leatherdale T aan de start. Vorig jaar eindigde de Lord Leatherdale-zoon op de zevende plaats in Ermelo met 85.20%. De tweede zesjarige voor het WK is Saint Julian (v. Sandro Hit x Donnerhall), hij wordt gereden door Tom Goode.

Negro-zoon Fendi T

Ook bij de zevenjarigen is Charlotte Fry geselecteerd, nu met de KWPN-er Fendi T. Fry werd met de Negro-zoon onder meer derde in Compiègne met 76.226%.

Everdale in CDI

In de wedstrijd voor goedgekeurde hengsten die tijdens het WK wordt gehouden, rijdt Charlotte Fry de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale).

Bron British Dressage/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook