Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Fry: ‘Geen plannen om terug naar Engeland te gaan’

Glamourdale met Charlotte Fry Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Fry beleefde dit jaar een absoluut droomjaar. In augustus reed de amazone de Lord Leatherdale-zoon Glamourdale naar de wereldtitel voor zevenjarige dressuurpaarden in Ermelo en werd slechts een paar dagen later Europees kampioene U25 Grand Prix. De van oorsprong Britse amazone is inmiddels vier jaar werkzaam bij Gertjan en Anne van Olst en heeft nog een plannen om terug te gaan naar haar thuisland: "Ik ben Gertjan en Anne eeuwig dankbaar dat ze me zoveel gouden kansen geven."

De pas 22-jarige Charlotte Fry, dochter van de wijlen Olympische amazone Laura Fry, kwam via trainer Carl Hester bij Van Olst terecht. “We bespraken de mogelijkheid om volop bij Carl aan het werk te gaan, toen hij met een unieke kans kwam”, vertelt de amazone aan Horse & Hound. Fry kon voor zes maanden aan het werk bij Van Olst en keerde nooit meer huiswaarts.

Toeziend oog

“Anne en Carl delen dezelfde trainingsfilosofie en het was heel fijn om constant onder toeziend oog te kunnen trainen. Ze kijkt iedere dag en zelfs als ze er niet is, weet je dat ze kijkt”, vertelt Fry lachend. De jonge amazone werd in de jaren daarna verder getraind en rijdt inmiddels twaalf paarden per dag. “Van pas beleerde driejarigen tot Grand Prix-paarden.”

Drukke planning

Fry kwalificeerde dit jaar naast Glamourdale nog twee vijfjarigen voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden.”Ik had maar één week tussen het WK en het EK. Het lukte me om één dag van Ermelo naar huis te rijden om Darkie (Dark Legend, red.) te trainen, maar de andere dagen was dat onmogelijk. Eenmaal terug van het WK was het een paar dagen trainen en op naar de volgende wedstrijd. Zijn voorbereiding bestond uit een week alleen maar buitenritjes en weiland.”

Meer ervaring

Voorlopig heeft Fry nog geen plannen om terug te keren naar Groot-Brittannië. “In Nederland heb je wedstrijden om de hoek en het is zoveel beter voor de jonge paarden, ze kunnen op jonge leeftijd al veel meer ervaring op doen.” Dan voegt ze er aan toe: “Ik mis de heuvels van thuis wel, maar dit is simpel gezegd, een droombaan.”

Bron: Horse & Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook