Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Jorst slaat slag bij Helgstrand en koopt Grand Galaxy Win T

Vader Grand Galaxy Win met Severo Jurado Lopez. Foto: Melanie Brevink

De in de Verenigde Staten woonachtige Deense onderneemster Charlotte Jorst heeft haar slag geslagen bij Andreas Helgstrand. Jorst kocht in één klap drie paarden bij Helgstrand Dressage: de KWPN-hengst Grand Galaxy Win T (v. Apache), de hengst Atterupgaards Botticelli (v. Benneton Dream) én de Deense kampioen Zhaplin Langholt (v. Zonik). Grand Galaxy Win T blijft voorlopig nog bij Helgstrand, Zhaplin Langholt is al in Californië en Botticelli gaat er snel achteraan. 

Charlotte Jorst, die rijk werd door de verkoop van het horlogebedrijf Skagen, begon pas op latere leeftijd serieus te rijden en heeft nog grootste dromen. Ze wil naar de Olympische Spelen. “k heb 25 jaar achter een bureau gezeten en gedroomd om dit te doen. Het is geweldig om als vijftigjarige elke dag nog wat nieuws te leren.”

Diep in de buidel

Om die droom te verwezenlijken tastte ze al eerder diep in de buidel bij Helgstrand. De in Californië woonachtige Deense onthulde vorig jaar de prijzen die Helgstrand vroeg voor zijn paarden: zo moest Olympiadepaard Lorenzo (v. Lord Loxley) moest bijna 3 miljoen euro (12.000.000 DKK) kosten. “Maar dat wilde ik niet geven, dus Andreas kwam met een ‘iets betere prijs’ en toen heb ik ‘m meegenomen om hem te proberen”, aldus Jorst, die ook spreekt over de prijs van haar eerste toppaard: Nintendo (v. Negro). Voor de ruin die in eigendom was van Hanni Toosbuy-Kasprzak moest Jorst ruim 1 miljoen euro neerleggen (8.000.000 DKK) bij Helgstrand.

Zhaplin Langholt

Op de website van Helgstrand Dressage vertelt Jorst vooral over Zhaplin Langholt. Over de vorig jaar als Deens jonge paardenkampioen gehuldigde Zhaplin Langholt (v. Zonik) zegt Jorst: “Ik had Zhaplin vorig jaar al gezien toen hij Deens kampioen werd. Daarna heb ik hem goed in de gaten gehouden en onder andere op de WK gezien. Het is een one of a kind paard. Ik was overtuigd nadat ik hem een keer had geprobeerd, hij heeft alles wat een modern sportpaard moet hebben.”

Hengsten Botticelli en Grand Galaxy Win T

Zhaplin Langholt, die op de Wereldkampioenschappen in Ermelo vierde (9 gemiddeld) werd in de kwalificatieproef maar in de finale werd uitgebeld vanwege bloed aan de mond, is ondertussen al in Californië. De Oldenburgs en Deens goedgekeurde Atterugpaards Botticelli (het neefje van Cassidy), die twee keer in de finale van de Wereldkampioenschappen liep, gaat er snel achteraan. Grand Galaxy Win T nog niet. Hij blijft voorlopig nog bij Helgstrand om de fokkerij te dienen en Severo Jurado Lopez zal de hengst blijven rijden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Helgstrand Dressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook