Ga naar hoofdinhoud

Charon haalt ongekend hoge score

Hexagon's Charon, Thamar Zweistra
Foto Melanie Brevink

Thamar Zweistra behaalde afgelopen weekend tijdens Zeeland Outdoor een ongekend hoge score in het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Nieuw en Sint Joosland. Met Charon (v. Rubiquil) reed ze een score van 94,8%, een score die dit jaar nog niet werd behaald tijdens deze jonge paarden-rubriek.

Thamar Zweistra en Charon wonnen in 2011 met overmacht de finale van de vierjarigen in het KNHS-Subli Kampioenschap. Eerder dit jaar won Zweistra al een selectiewedstrijd in Oudenbosch. De vijfjarige Charon stak nu met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uit, want hij kwam vijftien procent los van de nummer twee.

Bij de vierjarige paarden is Jessica Nijpjes met de Florencio-zoon Devil Diamant N (v. Florencio) onverslaanbaar. Ze wonnen eerder al de selectie in Hagestein en Bergen op Zoom. Nu kreeg ze van mevrouw Lindeman en de heer De Haas een score van 81,6%, genoeg voor de winst. Hiermee heeft Jessica drie keer de maximale plaatsingspunten behaald en haar plek voor de finale op 28 december in Ermelo veiliggesteld. Jessica behaalde met haar andere troef Sambucco (v. Stedinger) de derde plaats achter Dinja van Liere met Hexagons Double Dutch.

Bij de zesjarigen mocht Van Liere opnieuw naar voren treden bij de prijsuitreiking. Hexagons Bon Ami, de KNHS Indoorkampioen in de klasse M2, nam in 2011 ook deel aan het Subli kampioenschap en werd toen vierde in de finale. In Nieuw en Sint Joosland overtuigde de Labo-nakomeling opnieuw en met een score van 78,60% ging ze er met de winst vandoor.

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook