Ga naar hoofdinhoud

Christa Larmoyeur ijzersterk in Grand Prix Exloo

Foto: Melanie Brevink
Christa Larmoyeur is niet iemand die wekelijks op concours gaat, maar als ze dan gaat dan is ze ook bloedfanatiek en zet ze vrijwel altijd ijzersterke proeven neer. Zo ook op de subtopwedstrijd in Exloo deze zaterdag. In de Zware Tour verscheen ze met twee paarden aan de start: Superhorse Aston Martin en Nora. Met beide paarden zette Larmoyeur twee sterke proeven neer waarbij ze beide paarden naar scores ruim in de 71% stuurde. Met haar lieveling Aston Martin pakte ze net wat meer punten dan met Nora (v. Night and Day), 71,74% tegen 71,52%, en bezette ze met ruime voorsprong zowel de eerste als tweede plek in de Grand Prix. 

Het verhaal van Superhorse blijft een bijzonder verhaal. Het talentvolle paard, dat als jong paard al op het pad kwam van Larmoyeur, heeft in zijn leven heel wat pech gehad. Hij verloor zijn oog door een ongeluk op stal waardoor er werd gevreesd dat hij mogelijk nooit meer op Grand Prix-niveau zou terugkeren. Hij bewees het tegendeel. Ondanks dat hij af en toe misschien iets onzekerder de baan betrad bij het binnenkomen, hooguit te zien door een insider, kwam hij gewoon weer terug op zijn oude niveau.

Wonder

De over de 1.80m metende vos bleek echter zijn portie pech nog niet te hebben gehad: begin 2017 kreeg hij te kampen met een ernstige peesblessure. De sportcarrière van de Uphill-zoon leek definitief vroegtijdig ten einde te zijn gekomen en zelfs een mooi pensioen op de wei leek er niet meer in te zitten doordat de pees nog slechts met enkele vezels vastzat. Met niets meer te verliezen wilde Larmoyeur nog één ding proberen en hoopte daarmee op een wonder: ze bracht Aston Martin naar Equine Motion Institute in Smakt in de hoop dat zij met hun revolutionaire aanpak van peesproblemen nog iets voor de ruin konden betekenen, al was het maar dat hij de rest van zijn leven lekker de wei in kon met een maatje. Ze had nooit durven dromen ooit nog weer op Aston Martin te kunnen rijden, laat staan Grand Prix rijden, maar de wonderen bleken de wereld nog niet uit. In juni dit jaar maakte de combinatie hun rentree op het hoogste niveau, met sindsdien alleen maar stijgende scores en in Exloo dus wederom een mooie overwinning met een score van bijna 72%.

Zwart niet te kloppen

Een andere amazone die haar stempel op een klasse zette in Exloo, was Laura Zwart. In de gecombineerde Intermédiaire I/Prix St. Georges-rubriek bezette ze zowel de eerste als tweede plek met De Mersken Lumen Express. In haar Prix St. Georges-proef was ze met 67,26% veruit de beste, en ook met haar Intermédiaire I-proef scoorde ze met 65,83% meer dan de overige deelnemers. Savannah Pieters eindigde als derde met Zodea met 63,43%, en Paulien Alberts en Enrico werden vierde (63,33%).

In het ZZ-Zwaar wonnen Maaike Hofman en Samantha de Vries beiden een proef en bij de jeugd ging Zoë Zwiggelaar beide proeven aan de leiding.

Volledige uitslag volgt later.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.