Ga naar hoofdinhoud

CK Zuid-Holland: Onora Waard kampioen dressuurveulens

Onora Waard, Kampioen dressuurveulens CK Zuid-Holland 2019

Grote aantallen veulens waren het niet in Zuid-Holland. Toch had kampioene Onora Waard, een nazaat van de veelbelovende Grand Prix-hengst Escolar, de wow-factor volgens juryvoorzitter Marian Dorresteijn. Het fokproduct van Luuk van Rijn uit Nieuwland viel op door haar fraaie voorbeengebruik in draf en galop.

“Bij de hengstveulens was het wat zoeken, bij de merrieveulens zaten er een paar fijne veulens tussen. We konden een nette kopgroep formeren en twee veulens meenemen naar de Nationale Veulenkeuring”, licht Dorresteijn toe.

Hoogbenige Onora Waard

De complete en hoogbenige Onora Waard (Escolar uit Irish Waard elite IBOP-dres PROK van Florencio) is volgens Dorresteijn goed ontwikkeld. “Haar stap, draf en galop kenmerken zich door ruimte en zuiverheid. In draf en galop zagen we een heel mooi voorbeen en ging ze heel gedragen door de baan. Ten opzichte van de nummer twee had ze net wat meer expressie.”

Tweede NMK-ticket voor Olani MVH

Het tweede NVK-ticket gaat naar Olani MVH (Glock’s Toto Jr. uit Kalani elite IBOP-dres PROK van Grand Galaxy Win, fokker M. Valkenburg uit Pijnacker). “Een aansprekend veulen met een mooie voorhand. Ze heeft een fijne manier van stappen en haar souplesse zien we ook terug in haar lichtvoetige manier van draven en galopperen. Een heel functioneel bewegend veulen met veel houding.”

Officer en Oakley

De derde positie in deze finale was voor Officer (Deparon U.S. uit W.Heroïne II ster van Jazz, fokker J. Muilwijk uit Groot-Ammers). “Een goed ontwikkeld hengstveulen met een goede bespiering in de bovenlijn. In beweging was met name de draf opvallend.”De laatste finaleplaats was voor de goed dravende en galopperende Oakley (Apache uit Annastasia keur IBOP-dres van Prestige VDL, fokkers G. Westeneng uit Vuren en P.R. Paans uit Hardinxveld).

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook