Ga naar hoofdinhoud

Clearwater met pensioen en terug bij Anne van Olst

Exquis Clearwater, hier onder Anne van Olst Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De twintigjarige Clearwater is met pensioen en mag ervan genieten bij zijn voormalige amazone en eigenaar Anne van Olst. Op haar Facebook schrijft Van Olst: "Kijk wie er thuis is. Mr. Clearwater kwam vandaag (6 oktober) thuis om van zijn pensioen te genieten. Het paard betekent zo veel voor me!" Niet minder dan twaalf jaar heeft Clearwater op Grand Prix niveau gelopen. De WEG in Tryon was zijn laatste wedstrijd onder de Japanner Shingo Hayashi.

De lange, succesvolle carrière van de Deens gefokte Clearwater (v. Carpaccio) begon onder Sanne Hennigsen. Na twee WK’s in Verden, debuteerde de Deense amazone in 2007 internationaal in de Grand Prix. In hetzelfde jaar kwam het paar voor hun land uit op het EK in Turijn.

Team brons op de Spelen in Hong Kong

Na het EK in Turijn kwam Clearwater onder het zadel van Anne van Olst. Met Van Olst liep de ruin voor Denemarken de EK’s van Windsor en Rotterdam, de wereldruiterspelen in Kentucky en de Olympische Spelen van Hong Kong en Londen. In Hong Kong boekte het paar hun grootste succes met brons in de landenwedstrijd.

Rentree met Charlotte Fry

Na de Spelen van Londen was het een tijdje stil rond Clearwater, maar in 2015 kwam Van Olst’s stalamazone Charlotte Fry met hem terug in de ring. Met twee overwinningen en een vierde plaats in de U25 in Roosendaal stond Clearwater weer in de belangstelling. In december van dat jaar werd hij naar Japan verkocht.

Met Hayashi in Tryon

Shingo Hayashi ging Clearwater rijden. De Olympische Spelen van Rio werd niet gehaald, maar het paar plaatste zich wel met het team voor de WEG in Tryon wat het laatste internationale optreden van de inmiddels twintigjarige bruine werd.

‘Nog net zo ondeugend en fris als vroeger

Anne van Olst op Facebook: “Dit paard betekent zo veel voor me en ik ben de familie Shimoda (eigenaar), Shingo Hayashi en Norbert Laak heel dankbaar dat ze het paard bij mij terug lieten komen. 20 jaar oud! Hij ziet er heel goed uit en is nog net zo ondeugend en fris als vroeger. Hij geniet nu iedere dag van de weidegang en leert mijn jonge meisjes hoe ze moeten rijden en vooral hoe ze niet moeten rijden.”

Bron Eurodressage/Facebook Anne van Olst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook