Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen en Minderhoud strijden om ticket Hongkong

Komend weekend vindt op Landgoed Middachten bij De Steeg tijdens Outdoor Gelderland de eerste krachtmeting tussen de Nederlandse dressuurruiters plaats. Inzet van de strijd zijn de derde teamplaats en het reserveticket voor de Olympische Spelen. De strijd zal vooral gaan tussen Adelinde Cornelissen met Parzival (v. Jazz) en Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine (v. Partout). Stéphanie Peters moest wegens een blessure van Jeff (v. Jetset D) afzeggen.

Anky van Grunsven met IPS Salinero (v. Salieri) en Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Sunrise (v. Singular Joter) lijken zeker van hun ticket.

In tegenstelling tot voorgaande Olympische Spelen bestaat het team in de dressuursport nog uit slechts drie combinaties. In de aanloop naar Hongkong formeerde de KNHS in samenspraak met trainer Sjef Janssen en teammanager Mariëtte Sanders een olympisch kader. De kaderleden moeten zich nu bewijzen in de ring. De strijd een ticket voor Hongkong vindt plaats op twee wedstrijden: Outdoor Gelderland en CHIO Rotterdam, over drie weken.

Drie kaderleden gaan in De Steeg niet van start. Dit zijn: Kirsten Beckers met Broere Jazz (v. Cocktail) vanwege te weinig conditie, Marlies van Baalen met BMC Kigali (v. Wolfgang) wegens een lichte hoefkneuzing en Stéphanie Peters met Jeff (v. Jetset D). ,,Ik vind het bijzonder jammer dat Stéphanie nu heeft moeten afhaken. Zij was – niet alleen in mijn ogen – heel duidelijk een kandidaat voor het team. Tijdens een traningssessie vorige week heeft Jeff helaas een lichte blessure opgelopen en daardoor een achterstand in training”, meldde teammanager Mariëtte Sanders. Ze merkt ook op dat wat haar betreft het boek Peters nog niet dicht is. ,,We hebben ook nog de wedstrijd in Rotterdam.”

Naast Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud maken de overige leden van het olympische kader ook nog steeds kans op een plek in het team. Sanders: ,,Ik wil ook zien hoe ruiters als bijvoorbeeld Alex van Silfhout en Laurens van Lieren presteren. Ik heb nog geen van de leden van het kader van mijn lijst geschrapt.” In De Steeg zullen een aantal juryleden actief zijn die ook in Hongkong de punten mogen uitdelen, terwijl in Rotterdam de gehele jury zal bestaan juryleden die in Hongkong actief zijn.

Tijdens Outdoor Gelderland komen de volgende Nederlandse ruiters aan de start:

 • Marlies van Baalen met: BMC Future (lichte tour), BMC Phoebe (zware tour)
 • Kirsten Beckers met: Broere Ohio (zware tour), Broere Phoenix (lichte tour)
 • Adelinde Cornelissen met: Parzival (zware tour)
 • Edward Gal met: Interfloor Next One (zware tour), Moorland Totilas (lichte tour), Sisther de Jeu (zware tour)
 • Anky van Grunsven met: IPS Painted Black (zware tour), IPS Salinero (zware tour), Nelson (lichte tour)
 • Laurens van Lieren met: Hexagon’s Ollright (zware tour), Laterna (lichte tour)
 • Hans Peter Minderhoud met: Exquis Nadine (zware tour), I.P.S. Tango (lichte tour)
 • Stéphanie Peters met: Rossi (lichte tour)
 • Carolien Reverdink met: Port-au-Prince (lichte tour)
 • Imke Schellekens Bartels met: Hunter Douglas Rhapsody (lichte tour), Hunter Douglas Sunrise (zware tour)
 • Alex van Silfhout met: Luxform’s Nimbly (zware tour), Nifango (lichte tour)


Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook