Ga naar hoofdinhoud

LIVE: Teleurstellende Spécial voor Van der Meer

Nederlandse dressuurteam

11.39 uur: De olympische Spécial van Patrick van der Meer verliep teleurstellend. Het resultaat van 67,444% geeft aan dat er tijdens de proef het één en ander mis ging. De eerste piaffes waren onrustig en er ontstonden fouten in de wisselserie om de pas. Ook de linkerpirouette mislukte en in de laatste lijn voor het afgroeten galoppeerde Uzzo aan. Dat Patrick van der Meer en Uzzo hoge scores kunnen halen bleek uit de laatste piaffe, die een zeven scoorde, en uit de andere goede onderdelen zoals de uitgestrekte draf, die met een 7,5 zelfs te laag werd gewaardeerd.

11.11 uur: De individuele Duitse amazone Anabel Balkenhol zorgde zojuist voor een goed begin van de olympische Spécial. In tegenstelling tot de Grand Prix was Dablino vandaag geconcentreerd en ontspannen en liet zich heel goed bewerken. Alleen de stap kreeg lage cijfers en de piaffes bleven rond de zeven hangen. Voor het overige gingen de cijfers vaker richting acht dan richting zeven, hetgeen het eindresultaat van 73,063% op het scorebord bracht.

De spannende ontknoping van de landenwedstrijd dressuur gaat om 11.00 uur vanmorgen van start in het Greenwich Equestrian Park in Londen. In deze Grand Prix Spécial komen 32 combinaties in actie. Voor Nederland start Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) als eerste om 11.27 uur.

Anky van Grunsven rijdt met Salinero (v. Salieri) om 15.48 uur, gevolgd door Edward Gal met Glock’s Undercover om 16.37 uur. Adelinde Cornelissen sluit de rij om 17.13 uur met Parzival (v. Jazz). Tussen Gal en Cornelissen rijden Helen Langehanenberg, Charlotte Dujardin en Nathalie Zu Sayn Wittgenstein. Om ongeveer 17.45 uur is de huldiging van de teams.

In de tussenstand na de Grand Prix zijn de verschillen tussen de twee landen die strijden om goud klein. Groot-Brittannië leidt met een gemiddeld percentage van 79,40, gevolgd door Duitsland met 78,845% en Nederland met 76,809%. Denemarken neemt voorlopig de vierde plaats in met een gemiddeld percentage van 73,845. Ook in de individuele stand gaat een Britse aan de leiding, namelijk de Britse Charlotte Dujardin en 83,663. Adelinde Cornelissen (81,687) moet twee procent toegeven op Dujardin en houdt de Duitse Helen Langehangenberg een half procent achter zich.

De beste achttien combinaties uit de Spécial mogen donderdag van start in de individuele Kürfinale.

Klik hier voor de startlijst en liveuitslagen.
Klik hier voor de livestream.
Klik hier voor landenwedstrijdfoto’s van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses / KNHS

2 reacties op “LIVE: Teleurstellende Spécial voor Van der Meer

  • mj kochx

    hele nette start van Annabel Balkenhol met Dablino. Paard blijft een kruidje-roer-me-niet, maar ze heeft ‘m super begeleid in de proef. Helaas kan ze daardoor niet voluit gaan, maar ik heb echt bewondering voor haar. Zo te zien eet hij tegenwoordig ook beter op concours want hij trekt niet meer zo op. Ze zal wel de afvaller zijn voor de Duitsers richting de Kür, maar mag absoluut tevreden zijn.

  • mj kochx

    Patrick vdMeer – Uzzo hadden wat te veel spanningsfoutjes (eerste piaffe, verzamelde stap, changementen om de pas, changementen tussen de pirouettes erg scheef), maar wat blijft hij er rustig aan rijden. Chapeau voor zijn Olympische debuut. Paard is nog jong genoeg om jaren mee te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook