Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen niet naar Wereldbeker Stockholm vanwege blessure

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen neemt eind deze maand niet deel aan de Wereldbekerwedstrijd in Stockholm. De amazone raakte onlangs geblesseerd aan haar been en is onvoldoende hersteld om van start te kunnen gaan. "Ik brak een bot en dat kost tijd. Natuurlijk hoopte ik eerder te kunnen starten en ik heb stiekem al wel gereden (verklap het niet aan de dokter ;-)), maar mijn been is nog te zwak. Heel jammer!", aldus de amazone op Facebook.

Eind oktober viel Cornelissen thuis van een jong paard. Een ontwricht kuitbeen en een kleine breuk was de conclusie van de arts, die vier tot zes weken rust voorschreef. Begin november ging Cornelissen toch met Jerich Parzival (v. Jazz) van start in de Wereldbekerwedstrijd van Lyon. Ze won zowel de Grand Prix als de kür. “Eigenlijk had ik in Lyon helemaal niet kunnen rijden. Ik kon op m’n paard zitten maar geen voet in de beugel houden. Maar de planning om in Lyon te rijden zat in m’n hoofd en Parzival was super in vorm dus wilde ik starten, achteraf gezien niet slim”, aldus Adelinde.

Voor Stockholm moet ze zich nu noodgedwongen toch afmelden. “Ik vind het heel erg jammer. Parzival is in topvorm maar ik vind het niet fair voor hem als ik hem door mijn eigen blessure niet optimaal kan voorstellen in de ring. Stockholm is een geweldige show met enthousiast publiek en ook Parzival heeft er veel fans. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!”

Adelinde moet haar eerder gemaakte planning om na Stockholm in december en januari een rustige periode in te lassen nu aanpassen. “Eerst maar eens kijken wanneer ik weer volop kan trainen. Dan ga ik een nieuwe planning maken”.

Bron: Horses/Facebook Adelinde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook