Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen: ‘Nieuwe Kür nog niet op automatische piloot’

Parzival op Indoor Brabant na de Wereldbekeroverwinning in 2013. Foto: Melanie Brevink
Adelinde Cornelissen reed vandaag voor de allereerste keer haar nieuwe Kür op muziek voor publiek met Jerich Parzival tijdens Indoor Brabant en sleepte daarmee direct, al was het nipt, de zege in de wacht tijdens de wereldbekerwedstrijd. Cornelissen: "Mijn vorige Kür reed ik inmiddels helemaal op de automatisch piloot, maar daar was vandaag absoluut geen sprake van."

Cornelissen vertelt verder over haar nieuwe Kür ‘Tribute to my Red Knight’: “Ik was zelf ook heel erg benieuwd hoe het uiteindelijk allemaal zou passen. Dat betekende ook dat ik gedurende mijn rit steeds moest nadenken wat we moesten doen. Dat was dan ook de oorzaak van de kleine foutjes die hier en daar ontstonden”, aldus Cornelissen, die wel vaststelde dat Parzival vandaag veel geconcentreerder was in het werk dan gisteren in de Grand Prix.

Als voorzitter van de jury fungeerde Francis Verbeek en zij sprak van een zeer hoge moeilijkheidsgraad in deze nieuwe Kür. “Cornelissen reed een zeer exacte Kür met hele mooie lijnen en de overgangen werden schitterend uitgevoerd. Daarnaast kwamen de natuurlijke expressie en power heel goed naar voren”, aldus Verbeek.

Klik hier voor het videoverslag van de wereldbekerwedstrijd.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook