Ga naar hoofdinhoud

Cosmo in maart weer in de ring

Sönke Rothenberger vertelt op dressursport-deutschland.de dat het eerste concours na Rio weer op de kalender staat voor Cosmo (v. Van Gogh): het CDI in Valencia. Waarschijnlijk zal de ruiter ook zijn nieuwe aanwinst Santiano (v. San Amour) en de achttienjarige Favourit (v. Fidermark I) meenemen naar Spanje. 

“Bij Santiano weet ik nog niet of hij alleen maar mee gaat om daar te trainen of dat ik hem ook al start. Favourit gaat mee als er nog plaats is in de vrachtwagen en mijn zussen hem niet willen rijden”, aldus Sönke Rothenberger op dressursport-deutschland.de.

Daar vertelt hij ook dat Cosmo – net zoals vorig jaar – heel gericht en zuinig ingezet zal worden. Rothenberger heeft één doel voor ogen in 2017: vlammen op het Europees Kampioenschap.

Drie Grand Prix-paarden

Met Cosmo, Santiano en Favourit heeft Sönke nu beschikking over maar liefst drie Grand Prix-paarden. Santiano werd dit voorjaar aangeschaft en toen liet vader Sven Rothenberger Paardenkrant-Horses.nl al weten dat de ruin waarschijnlijk dit jaar al Grand Prix zou gaan lopen. De focus zal dit jaar komen te liggen op de Louisdor Preis, de competitie voor jonge talentvolle dressuurpaarden met de finale aan het einde van het jaar in Stuttgart.

Zgander

De vierde troef van Sönke Rothenberger is de achtjarige Zgander (v. Blue Hors Zack), die dit jaar waarschijnlijk in de Lichte Tour aan de start zal komen.

Bron: dressursport-deutschland.de

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook