Ga naar hoofdinhoud

Dagmar van ’t Land naar drie overwinningen in Erica

Dagmar van 't Land was vandaag in het Drentse Erica goed op dreef met haar paarden Proface Finn (v. Furst Heinrich) en Forselly (v. Alexandro P). Met Proface Finn behaalde ze vandaag naast de winst met een percentage van 62,89% in de Inter II ook haar startbewijs voor de Grand Prix.

Het waren kleine rubrieken vandaag op de mooie accommodatie in Erica waarbij in de ZZ Zwaar en Lichte Tour rubrieken nog de meeste deelnemers aan de start verschenen. In de Inter II liet Van ’t Land slechts een deelnemer achter zich. In de ZZ Zwaar kende ze meer tegenstand en behaalde ze met Forselly bovendien de hoogste dagscore. In de eerste proef reed ze naar een percentage van 66,71% en verwees ze Diana Koopmans naar het rode lint. Koopmans reed Chicago (v. Vic) naar 61,43%. In de tweede proef kwam Van ’t Land tot 65,79% en reed ze de rest op ruim 4% achterstand.

Oefeningen zijn geen probleem

Dagmar vertelt over deze succesvolle dag: ‘Forselly heeft echt hele goede gangen en ik kan er steeds beter aan blijven rijden. De oefeningen zijn voor haar geen probleem maar ze wil nog wel eens te hectisch worden. Ik kan de oefeningen nu netter afwerken”. Dagmar rijdt de merrie nu dik een half jaar en kreeg haar destijds met het oog op het sportpredikaat te rijden van fokker en mede-eigenaar Annelies Adriaansen. “Ze komt uit een stammetje waar meerdere goede paarden uit voortgekomen zijn en ik heb al eerder een paard uit deze lijn gereden. Die loopt inmiddels succesvol in Amerika” aldus de amazone. Via de selectiewedstrijd in Emmeloord volgende week hoopt Dagmar zich te plaatsen voor het NK.

Overstap naar Sjak Laarakkers succesvol

Sinds afgelopen winter lest de amazone bij Sjak Laarakkers en dit legt haar geen windeieren. “Sinds de overstap heb ik met beide paarden veel progressie geboekt en dit zie je terug in de scores. Proface Finn is met zijn stokmaat van bijna 1.80m een groot paard en het moet daarom allemaal wel een beetje passen. Een kleiner paard rijd ik gezien mijn eigen lengte toch net iets makkelijker maar ik kan ook hem steeds makkelijker door de proef rijden. De eners hadden iets ontspannender gekund en ook de tact in de piaffe moet nog verbeteren.” aldus Dagmar. De amazone kijkt al uit naar de overstap naar de Grand Prix. Voor Dagmar zou dit haar tweede zelf naar de Grand Prix opgeleide paard zijn. “Ik weet nog niet wanneer ik de overstap ga maken maar het begint wel echt te kriebelen om weer Grand Prix te starten. We trainen rustig verder en zien wel wanneer we er klaar voor zijn”.

Lichte Tour

In de Lichte Tour kwamen zes deelnemers aan de start. Linda van der Hauw-Jansma pakte hierin het oranje lint met LN Farvanto (v. Zambuka) met een score van 63,55. Marc-Peter Spahn reed Fonger T. Fan ‘e Boppelannen (v. Loadewyk 431) naar 63,36% en werd daardoor nipt tweede.

Intermediaire en Grand Prix

In de Inter B kwam slechts een combinatie aan de start. Britt Muis reed haar It’s Britt Valkenier (v. Krack C) naar een nette score van 62,50%. De Inter I kwam op naam van Dania Gschwind met Jive (v. Jazz) met 64,47. Jive werd voorheen met succes uitgebracht door Marjan Hooge en Annemiek Vincourt.

In de Grand Prix was Katja Renken-van der Lubbe de winnende amazone. Met Charming Lady (v. Painted Black) reed ze 62,55% bij elkaar.

Zoe Schipper twee keer naar winst bij Young Riders

Romy Vreugdenhil was bij de Junioren de winnares. Ze reed Patrick naar 61,42% en was hiermee de enige die boven de 60% scoorde in deze rubriek.

De Young Riders rubriek had in beide proeven een deelnemer maar wel een succesvolle. Zoe Schipper reed met Venice (v. Cabochon) in beide proeven naar twee dikke winstpunten. In de eerste proef kreeg ze 65,79 voor haar verrichting en in de tweede proef kwam de score met 66,51% nog wat hoger uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.