Ga naar hoofdinhoud

Damon Hill wint met gemak

Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW

Zojuist hebben de topfavorieten Helen Langehanenberg en de Westfaalse hengst en winnaar van de wereldbeker finale van 2013 Damon Hill NRW de Grand Prix in Neumunster gewonnen. Soeverein pakte de combinatie de winst in de kwalificatie wedstrijd met 84.30%, hun op één na beste Grand Prix score. Hans Peter Minderhoud werd met de KWPN hengst Johnson zevende.

Met enkele tienen voor piaffe en passage ging Damon Hill met schwung en mooie aanleuning door de baan. Langehanenberg bleef met het grootste gemak het hele veld voor. Op de tweede plaats eindigde op bijna zeven procent achterstand de jonge Deense amazone Anna Kasprzak met Donnperignon (77.60%). Met een persoonlijk record van 75.48% eindigde Jessica von Bredow-Werndl met de KWPN gefokte Gribaldi hengst Unee BB op de derde plaats.

Johnson liep onder Hans Peter Minderhoud met zeer veel expressie en swing naar de zevende plek met 71.26%, helaas kostte een hapering in het aangalopperen en een foutje in de wissels om de twee passen de nodige punten. Patrick van der Meer eindigde met Uzzo op een wat teleurstellende twaalfde plaats met 68.94%.

Morgenvroeg vanaf 9.55 uur wordt de kür op muziek verreden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook