Ga naar hoofdinhoud

Danielle Houtvast knalt met Alfresco naar nieuw record: ‘Hij trok er super aan’

Danielle Houtvast met Alfresco.Foto: Picturepure.nl

Met de Jazz-zoon Alfresco scoorde Danielle Houtvast vandaag op de Subtopwedstrijd in De Mortel een nieuw persoonlijk record. Het duo behaalde 70,39% in de Intermédiaire I en schreef daarmee de gecombineerde Lichte Tour-rubriek op naam. De fraaie score van Houtvast en haar twaalfjarige ruin was daarnaast goed voor de hoogste dagscore.

Danielle Houtvast reed met Alfresco een aantal wedstrijden in de Prix St. Georges en richtte zich vervolgens op de Intermédiaire I. “Die proef ligt hem net iets beter”,  legt de amazone uit. “Hij begon vandaag met losrijden gelijk heel fijn en trok er in de proef nu meer aan en was mooi voor me uit. We haalden eerder wel 68 en 69 maar nog nooit 70”, vertelt ze enthousiast na haar nieuwe record.

Lekker doorrijden

Alfreco sprong in de middengalop om, maar dat was het enige smetje in de verder foutloze proef. “In de middengalop gaf ik net iets te veel been en toen sprong hij om. Het achterwaarts zou nog nog mooier kunnen maar de pirouettes waren al weer veel beter en de series waren mooi recht.” Houtvast rijdt vosruin voor eigenaren en in principe is hij te koop. “Het plan is om te starten op de selecties en zolang als hij er is rijden we lekker door.”

Debuut Don Johnon

Daarnaast maakte Houtvast haar wedstrijddebuut met Don Johnson (v. Johnson), die eigendom is van Leida Collins-Strijk. “Don Johnson heeft vorig jaar in het Z2 gelopen en was al een tijdje niet meer op concours geweest. Daarna heeft Leida hem nog een keer op een oefenwedstrijd gereden. Om hem wat meer wedstrijdervaring te laten opdoen, breng ik hem nu uit. Hij liep heel fijn door de proef maar de afstemming moet echt nog beter”, aldus de amazone die met deze zoon van Johnson 66,25% bij elkaar reed. “Hij mag nog meer met het neusje eruit en dat kostte punten. Don doet alles van de Grand Prix maar we gaan nu eerst wat meer wedstrijdritme opdoen en dan een paar stapjes verder.”

Wilms en Klinkers

De tweede Lichte Tour-rubriek kwam op naam van Mandy Wilms. Zij reed Deep Purple (v. Quaterback) in de Prix St. Georges naar 68,29%. Kyra Klinkers startte Zitara (v. Rubin Royal) in de Intermédiaire II en won met 65,46% de gecombineerde Zware Tour-rubriek.

Meike Kroot pakt dubbel

Voor het ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Amy van Dijk won met de negenjarige vosruin Django van de Wateringhoeve (v. Don Renzo) de eerste proef met 64,71% en eindigde met 64,50% als tweede in de tweede proef. Meike Kroot mocht twee oranje linten ophalen. De amazone, die vandaag debuteerde bij de young riders, reed Vince (v. OO Seven) in de eerste proef naar 65,99% en in de tweede proef naar 67,96%.

Lees ook:
KWPN-hengst Cupido debuteert onder Carlijn Huberts: ‘Gigantisch gaaf en enorme kans’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook