Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten: ‘Alles liep zoals het moest’

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ze is al regerend Europees kampioen, maar zo hoog als vandaag scoorde Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido internationaal nog nooit in de team test bij de junioren. 75,909% werd er genoteerd op het Europees Kampioenschap voor jeugd in Fontainebleau. "Het ging echt top. Alles liep zoals het moest, ik kon mooi van onderdeel naar onderdeel blijven rijden en er zaten geen fouten in de proef."

Daphne van Peperstraten heeft al zo veel gewonnen dat er elke keer een behoorlijke druk ligt op de 18-jarige amazone. Daar zegt ze zelf geen last van te hebben. “Ik ben vrij nuchter en probeer altijd echt voor mezelf te rijden. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan.” In de voorbereiding werd er ook niet zoveel veranderd: “We hebben geprobeerd echt de puntjes op de i te zetten de laatste tijd.”

Nu verder

Met de score van bijna 76 procent torent Van Peperstraten uit boven de rest van het veld. Ze scoorde ruim 2 procent meer dan de nummer 2 uit Duitsland, Romy Allard. Dat belooft nog wat: “Ik ga m’n best doen in de andere proeven”, besluit Van Peperstraten.

Lees ook:

https://www.horses.nl/sport/van-silfhout-ik-wist-dat-ik-met-een-supersterk-team-van-huis-ging/

https://www.horses.nl/sport/goud-voor-nederlands-juniorenteam-dankzij-van-peperstraten/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.