Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten maakt enorme sprong en staat aan kop wereldranglijst

Daphne van Peperstraten met Cupido. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op de vandaag door de FEI gepubliceerde wereldranglijst junioren heeft Daphne van Peperstraten een enorme sprong gemaakt. Op de vorige ranking bezette ze met Greenpoint's Cupido (v. Johnson) de 58-ste plek en nu staat het duo door de stekte prestaties op CDI Nieuw- en St. Joosland, CDI Roosendaal en CDI Hagen aan kop.

Zoë Kuintjes vormt pas kort een combinatie met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) en is van de 188-ste plek gestegen naar een fraaie zesde plaats in de ranking. Florence Siemer en Zidane (v. Inspekteur) bezetten net als vorige maand plaats 18. Verder is Sem Stiemer omhoog geschoten in de rankring. Met Waldemar (v. Negro) stond hij op plaats 112 en nu op 26.

Jasmien de Koeyer

In de ranglijst voor young riders bezet Jasmien de Koeyer de hoogste Nederlandse positie. Met Esperanza (v. Desperados) is de amazone van de vierde naar tweede plaats gestegen. Lisanne Zoutendijk staat met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) net als vorige maand op de zevende plaats. Julia Groenhart is met First Barichello (v. Florencio) een plek gedaald en staat nu tiende, gevolgd door Esmee Donkers met Zaffier (v. Painted Black) op de elfde plek.

Anne Meulendijks

In de ranglijst U25 staat Anne Meulendijks met MDH Avanti (v. United) net als vorige maand op de eerste plaats. Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) zijn van de zesde plek gestegen naar de derde. Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) staat net als vorige maand op de vierde plaats. Jeanine Nieuwenhuis heeft met TC Athene (v. United) nu ook een plek in de top tien (6e), net als Jill Huijbregts met Zamacho Z (v. Rousseau) (9e) en Debora Pijpers met Bluf (v. Uptown) (10e).

Hans Peter Minderhoud

Op de ranking voor senioren is Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (v. Florestan) de hoogstgeplaatste Nederlander (12e). Edward Gal is met Glock’s Voice (v. De Niro) twee plaatsen gestegen en staat nu op veertien. Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) zijn ook twee plaatsen gestegen en staan nu op plaats 20. De ranglijst wordt opnieuw aangevoerd door Isabell Werth met Weihegold OLD (v. Don Schufro). Daarnaast bezet de Duitse topamazone met Emilio (v. Ehrenpreis) de zesde en met Don Johnson FRH (v. Don Frederico) de zevende plek.

Klik hier voor de wereldranglijst junioren.

Klik hier voor de wereldranglijst young riders.

Klik hier voor de wereldranglijst U25.

Klik hier voor de wereldranglijst senioren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.