Ga naar hoofdinhoud

Darabel met dik 73% tweede in Inter I-kür

Vai Bruntink met Darabel. Foto: AdW Fotografie

Nederlanders kaapten heel wat prijzen weg op CDI Saumur afgelopen weekend. In de hoogste klasse won Adelinde Cornelissen zowel de Grand Prix, de Spécial als de kür, maar ook in de Lichte Tour doen de Hollanders van zich spreken. De inmiddels tienjarige merrie Darabel (v. Westpoint), die in de fokkerij misschien nog wel meer van zich heeft doen spreken dan in de sport, werd onder Vai Bruntink tweede in de Intermédiaire I-kür, na een eerdere tweede plaats in de klassieke Inter I-proef en en een derde plaats in de Prix St. Georges.

Met de door Anne Boogman gemaakte kür scherpte Darabel haar internationale PR aan. Op het CDI1* in Ermelo deze zomer liep de merrie van Willeke Bos (Stal 104BV) naar 73,833%, nu verscheen er 73,842% op het scorebord. De kür werd ruimschoots gewonnen door de Belgische Pauline Vanlandeghem op Sertorius de Rima Z  (Sandro Hit x Voltaire) met 77%. De derde plaats ging ook naar Nederland: Annemiek Vincourt stuurde Fimosa (v. Ampere) naar ruim 71%.

Succesvolle fokmerrie

Darabel loopt pas sinds dit seizoen internationaal. Daarvoor maakte ze meer naam als fokmerrie. Inmiddels heeft ze al meer dan tien nakomelingen, daaronder de dit voorjaar goedgekeurde Killimanjaro (v. Bordeaux), de elitemerries Inebel Taonga (v. Negro) en Irabel (v. Charmeur). Dit jaar bracht Darabel, middels embryotransplantatie, ook nog twee nakomelingen: eentje van St. Schufro en eentje van Cum Laude.

Uitslag Inter I-kür Saumur

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook