Ga naar hoofdinhoud

De ontwikkeling van… Dream Boy

Exclusief
Dream Boy (v. Vivaldi) met Gerdine Maree - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Hans Peter Minderhoud gaat er voor: deelname aan de Wereldruiterspelen met Glock's Dream Boy. Afgelopen weekend debuteerde de combinatie internationaal op het hoogste niveau en dat leverde 73,87% op in de Grand Prix en 72,489% in de Spécial. Daarmee kwam hij ergens bovenaan het lijstje van Rien van der Schaft. Omdat Dream Boy het hele jonge paarden-circus heeft doorlopen, is hij een perfecte kandidaat voor 'De ontwikkeling van...'

Tim Coomans, die nu nog steeds mede-eigenaar is van Dream Boy samen met Gaston Glock, Jacques Maree en Stal Brinkman, fokte Dream Boy uit de elitemerrie Resia (Ferro x Balzflug). Dream Boy komt uit de tweede jaargang van Vivaldi en was diens eerste KWPN goedgekeurde zoon.

Geveild voor 95.000 euro

Op de KWPN Hengstenkeuring 2011 wordt Dream Boy samen drie andere Vivaldi-zonen aangewezen, daarvan mogen er twee naar de kampioensring. Dude (mv. Havidoff), die de eindstreep van het verrichtingsonderzoek nooit haalt, wordt reservekampioen en Desperado (mv. Havidoff) 4e.

Voor Dream Boy en Deejay (mv. Farrington) is er geen ruimte in de kampioensring. In de aansluitende KSS wordt Dream Boy voor 95.000 euro afgeslagen. Anita van Mierlo zou de hengst gekocht hebben voor dochter Daniëlle.

Dream Boy op de KWPN hengstenkeuring 2011

*Video verwijderd op verzoek van het KWPN*

Ingeschreven met 78,5 punten

In het voorjaarsonderzoek van 2011 in Stegeren wordt Dream Boy aangemeld op naam van fokker Tim Coomans, Jacques Marée en Stal Brinkman. Hij wordt ingeschreven met 78,5 punten met een een 7,5 voor de stap en de draf, een 8,5 voor de galop, 7,5 voor de souplesse, een 8 voor de houding en balans, een 8 voor de rijdbaarheid en bewerkbaarheid en een 8 voor de aanleg als dressuurpaard.

De omschrijving is als volgt: “Dream Boy is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte, maar moet nog meer tot dragen komen. De galop is krachtig, bergop en goed tot zeer goed van ruimte. In beweging heeft Dream Boy ruim voldoende tot veel souplesse, een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Dream Boy veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Verrichtingstopper van die voorjaarstest is overigens de inmiddels geruinde Don Tango B (Contango x Jazz), die sinds enige tijd door de 16-jarige Maud de Bruijn wordt gereden in het Z2.

Dream Boy in het verrichtingsonderzoek in Stegeren

Hengstencompetitie

Voor een KWPN-goedgekeurde hengst gaat het in het daaropvolgende jaar verder met de presentatie van de nieuwe jaargang in Den Bosch en vervolgens in het najaar de hengstencompetitie. Daaraan begint Dream Boy sterk door met Gerdine Marée de eerste wedstrijd van de competitie in de klasse L te winnen, maar in de tweede en derde competitiewedstrijd gaat halfbroer Desperado voor.

Het wordt nog even spannend omdat Dream Boy ook de vierde wedstrijd wint, maar uiteindelijk staat toch Desperado bovenaan in Den Bosch. Ook in 2013 wordt de hengstencompetitie gewonnen door Desperado, Dream Boy wordt dan 4e.
Dream Boy bij presentatie nieuwe jaargang 2012:

Dream Boy hengstencompetitie klasse M Zuidbroek:

Brons op WK

In 2012 neemt Dream Boy ook nog deel aan de Pavo Cup voor vierjarigen. In de halve finale wordt hij onder Marée op de 8ste plaats gezet, maar in de eerste finaleronde vecht hij zich terug naar een 4e plaats. In dat jaar wint Desperado. Ook in 2013 bij de vijfjarigen is het opnieuw de ondankbare 4e plaats. Dancer (Vivaldi x Tango) wint.

In datzelfde jaar wordt Dream Boy geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden. Daar wordt hij als vijfjarige 14e (7,84). In het daaropvolgende jaar komt het er eindelijk van: een medaille. Na de winst in de voorronde met een 8,84 wordt het in de finale de 3e plaats met een 8,64 gemiddeld. Brons achter Dancer en Auheim’s Del Magico.

2016: naar Hans Peter Minderhoud

In 2015 maakt Dream Boy met Marée zijn Subtop-debuut. In het ZZ-Zwaar wint hij direct zijn eerste proeven met scores rond de 71 procent. Daarna gaat het snel verder in de Lichte Tour. Begin 2016 wordt bekend gemaakt dat Dream Boy niet langer onder Marée te zien zal zijn. Hans Peter Minderhoud zal de hengst gaan rijden.

In april 2016 debuteert de combinatie in de Lichte Tour met direct een score van 73,82% en verderop in het seizoen wordt Dream Boy met Minderhoud op het NK Lichte Tour in Ermelo tweede achter stalgenoot Zonik.

NK Lichte Tour 2016:

Grand Prix

Na het NK Lichte Tour verschijnt Dream Boy lange tijd niet in de baan. Hij wordt in Oosterbeek voorbereid op de Grand Prix. De hengst komt nog wel in het nieuws omdat Glock zich in de zomer van 2017 inkoopt bij het eigenaren-trio. In het najaar van 2017 loopt Dream Boy zijn eerste Zware Tour-proef: de Intermédiaire II in Kronenberg die wordt gewonnen met 74,67%.

In januari 2018 is het zover: de eerste Grand Prix op de kadervormingswedstrijd in Nieuw en St. Joosland (74,8%) en een paar maand later komt de combinatie weer terug bij De Kroo maar dan voor een CDI. De eerste internationale scores staan inmiddels ook op papier: 73,87% in de Grand Prix en 72,489% in de Spécial.

Grand Prix CDI Zeeland Outdoor: 

De ontwikkeling van…

Op de derde Paardenkrant-Horses.nl Fokkerijdag bij Joop van Uytert liet professor dr. Ab Barneveld optekenen dat jezelf onderwijzen in het herkennen van talent tegenwoordig niet zo ingewikkeld is: een werkende internetverbinding en abonnementen op ClipMyHorse.tv en KWPN.tv zijn de enige vereisten. Zo kan iedereen terugzien wat nu succesvolle paarden op jongere leeftijd lieten zien. Geïnspireerd door Barneveld helpt Paardenkrant-Horses.nl u een handje met nieuwe rubriek ‘De ontwikkeling van…’.

Aan Dream Boy gingen vooraf:
Expression
Cornado NRW
Escolar
Coach

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook