Ga naar hoofdinhoud

Decor Ferdinand aan kop in halve finale WK-selectie

Op het NK Dressuur in Ermelo werd vanmiddag de halve finale van de KNHS-Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden voor zesjarigen verreden. Het klassement werd aangevoerd door KWPN-hengsten en de elf besten zijn geplaatst voor de finale selectie op zaterdag. Decor Ferdinand, die vakkundig werd voorgesteld door Mirelle van Kemenade, behaalde met 85,40% de hoogste score.

Op kleine afstand met 84,60% volgden Malin Nilson en de KWPN-hengst Foreign Affair. Marieke van der Putten reed collegahengst Four Legends naar 83,60%, gevolgd door Five Star onder Kirsten Brouwer.

De overige combinaties die zaterdag in de finale van start gaan zijn Ferrero (v. Rhodium) met Jennifer Sekreve, Flanell (v. Apache) met Veronique Roerink, Fossbury (v. Ampère) met Carlijn Vaessen, President’s First Apple (v. Vivaldi) met Patrick van der Meer, Fallatijn (v. Vivaldi) met Theo Hanzon en de als ex aequo geëindigden Forty (v. UB 40) met Jennifer Sekreve en Fatal Attraction (v. Vivaldo) met Saskia Maertens.

Deze elf gaan zaterdag van start gaan in de finale. Daarna wordt bekend welke paarden een ticket verdienen voor het WK Jonge Dressuurpaarden, dat van 28 tot en met 31 juli in Ermelo verreden wordt.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook