Ga naar hoofdinhoud

Demi Vermeulen niet meer in zadel van Ciska

Demi Vermeulen met Ciska II Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen para-amazone Demi Vermeulen en Femke Beljon. Voor Vermeulen betekent dat ze afscheid moet nemen van elfjarige merrie Ciska II (v. Samba Hit II). Op Facebook schrijft Demi Vermeulen: "Femke heeft de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met de begeleiding van mij en Ciska als combinatie vanwege haar andere werkzaamheden en zich daarom niet meer 100% kon inzetten voor deze samenwerking."

Paralympisch-dressuuramazone Demi Vermeulen kreeg in mei 2017 de beschikking gekregen over de Samba Hit-dochter Ciska, die door Femke Beljon opgeleid werd tot ZZ-Zwaar niveau. Een paar weken later maakte het nieuwe paar hun internationale debuut in Roosendaal.

Kort geding

De successen volgden elkaar op met overwinningen in Genemuiden, Deauville en Überherrn. Op het Nederlands Kampioenschap werd de amazone uit Zevenaar vierde met Ciska. Tot Vermeulens grote teleurstelling kon ze toch geen ticket voor de wereldruiterspelen in Tryon bemachtigen. Ze verloor het kort geding die ze tegen de KNHS hierover aanspande.

Drukke werkzaamheden

Nu komt er ook een einde aan de samenwerking met Femke Beljon en verliest Vermeulen Ciska. De drukke werkzaamheden van Beljon waren niet meer te combineren met de begeleiding van Vermeulen. Vermeulen: “Femke heel erg bedankt voor alles! Voor jouw begeleiding, voor Ciska, maar ook voor jouw steun in de moeilijke momenten. We hebben toch maar veel mooie successen beleefd als team samen!”

Bron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook