Ga naar hoofdinhoud

Denise van den Dries valt en wint: ‘Het was echt rodeo’

Update
Denise van den Dries met De Vito
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Velddriel had Denise van den Dries pech en geluk. Door een rodeo van haar De Vito (v. Oscar) belandde ze bij het losrijden in het zand. Daarna kon ze weer opstappen en won vervolgens met 67,43% ruimschoots de Intermédiaire I.  

“De Vito had altijd wel een beetje singeldwang maar thuis is dat helemaal voorbij. Op concours maakt hij soms zijn rug nog wel eens bol maar dat gebeurde vandaag eigenlijk niet”, legt Denise van den Dries uit. “Maar op het moment dat we losrijbaan in stapten kwam er een ander paard op hem af. Toen drukte hij z’n buik uit en ik denk dat hij toen pas de singel voelde.”

Blinde paniek

Daarop explodeerde De Vito. “Het was echt rodeo, hij ging bokken en springen en toen lag ik er af”, vervolgt de amazone die na het voorval gelijk weer kon opstappen. “Ik zat vol adrenaline maar zal morgen wel last hebben. De Vito is nu negen en ik denk dat hij vier was toen ik voor het laatst van hem ben afgevallen. Hij kan wel vaker een boefje zijn, maar dit deed hij niet bewust om mij eraf te bokken. Hij was echt in blinde paniek. Na een rondje bokken en rennen kon mijn vriend hem gelukkig weer te pakken krijgen. Hij was niet stout maar had even een black out”, vervolgt de beurse amazone die zich niet uit het veld liet slaan.

Geen risico

“Toen ik weer opstapte heb ik De Vito wat meer aan elkaar gezet en hij voelde gelijk heel goed. Ik heb wat piaffe en passage meegepakt en kreeg ik hem er fijn aan. In de galop werd hij een beetje enthousiast en om geen risico te lopen besloot ik hem een beetje bij me te houden. Voor de rest hadden we geen echte dingen, behalve in het losrijden dan”, lacht de amazone die op een minder mooie inzet van de serie om de twee na, verder een foutloze proef reed.

Tijdje geduurd

Inmiddels is De Vito in de training thuis klaar voor de overstap naar de Zware Tour. “De piaffe heeft best een tijdje best geduurd maar nu zit het erop. Dus we gaan lekker verder trainen en de overstap maken. Ons debuut voor de Inter A staat gepland in januari. Het zou super leuk zijn om mijn tweede paard in de Zware Tour te hebben”, besluit Van den Dries die op het hoogste niveau actief is met de twaalfjarige Argo (v. Krack C).

Van Rooij volgt

Arthur van Rooij, die vorig jaar zijn toppaard Cupido (v. Johnson) verkocht aan Daphne van Peperstraten, volgde op de tweede plaats. Hij reed de grote vos Best Cool (v. Daddy Cool) naar 65,59%.

PSG voor De Laat

In de Prix St. Georges mocht Aniek de Laat zich als eerste opstellen. Zij liep met de achtjarige Endyrava (v. Lord Leatherdale) wat foutjes op maar de score van ruim 66% was goed voor het winnende resultaat. Met 64,14% was het rode lint voor Kaylee Gouda en Don Juan (v. Vivaldi).

Van de Wouw en Van den Brink

Britt van de Wouw en Icci’s Cerise (v. Santano) wonnen met 61,71% de Intermédiaire II. Dindi van den Brink en Cool Water (v. Gogh) reden de hoogste score bijeen in de Grand Prix (65,60%).

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Diana van de Bovenkamp: ‘Hier had ik vooraf voor getekend’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook