Ga naar hoofdinhoud

Denza Lenza verder onder Marieke van der Putten

Exclusief
Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marieke van der Putten heeft bij haar werkgever RS2 Dressage Center de beschikking gekregen over Denza Lenza (v. Spielberg). De charmante schimmelmerrie werd tot en met de Lichte Tour uitgebracht door Robin van Lierop en Van der Putten traint de negenjarige Spielberg-dochter nu richting de overstap naar het hoogste niveau.

Marieke van der Putten zit nu een paar maanden in het zadel van Denza Lenza. “Eigenlijk heb ik haar vanaf dat ik bij RS2 ben begonnen een beetje overgenomen van Robin”, vertelt de amazone die heel enthousiast is over de merrie. “Denza is een heel zacht paard om te rijden en is lichtvoetig, elegant en super knap. Daarnaast vind ik het heel leuk dat ze een schimmel is, dat geeft toch net wat extra’s.”

Echte merrie

“Denza is wel echt een merrie. Daardoor hebben we wat tijd nodig om een combinatie te worden maar voor mijn gevoel begint dat nu echt te komen. Het lijkt heel goed en ik denk dat we voor de Grand Prix eerst nog een keertje Lichte Tour of eventueel een oefenwedstrijd gaan rijden zodat ik weet hoe ze op ander terrein is”, vervolgt de amazone over haar plannen met Denza Lenza.

Rustig de tijd

Robin van Lierop leidde Denza Lenza op, was met haar succesvol tot en met de Lichte Tour en had het Zware Tour-werk in de training al wat aangesneden. “Denza doet hele goede dingen maar het is zeker nog niet bevestigd. Het duurt nog wel een tijdje voordat ze klaar is voor de Grand Prix. Ik denk dat het écht goed kan worden, dus we nemen rustig de tijd.”

Paarden verdelen

Ook Van Lierop is enthousiast over de match: “Naast m’n jongere paarden heb ik Cupido voor de Inter II en het is fijn om de paarden te verdelen. Het klikt super goed tussen Marieke en Denza en ik ben heel benieuwd wat die combinatie gaat brengen.”


Seth Boschman en Robin van Lierop met Denza Lenza. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook