Ga naar hoofdinhoud

Derk Schekkerman bovenaan Zware Tour Velsen-Zuid

Danielle van Mierlo met Ucento
Afgelopen weekend stond er twee dagen subtop op het programma in Velsen-Zuid. Van de jeugd tot aan de Zware Tour waren er mooie rubrieken te zien. Derk Schekkerman eiste in de Grand Prix Special de zege op met Primeval Ucola (v. Krack C), nadat de combinatie op zaterdag tweede werd in de Grand Prix, achter Danielle van Mierlo.

Schekkerman reed Ucola in de Grand Prix naar een score van 65,10% en moest daarmee Danielle van Mierlo met Ucento (v. Metall) maar met 0,1% voor laten gaan. In de Grand Prix Special op zondag, die in handicap met de U-25 verreden werd, pakte Schekkerman wel het oranje lint, dit keer met 67,35%. Jill Huybregts werd tweede met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau), nadat zij 66,92% kreeg van de jury voor haar mooie verrichtingen in de U-25. “In de Grand Prix hadden we nog wat kleine dingetjes, maar de Special was foutloos en goed. Toen ik de ring uit reed had ik direct al een goed gevoel”, blikt Schekkerman blij terug.

Lotje Schoots debuteerde op zaterdag in het ZZ-Zwaar met Cocksdorp Texel (v. Lingh) en werd knap derde en eerste met 62,29% en maar liefst 67%. “Ik ben heel erg tevreden met hoe hij liep. Hij stond er heel mooi aan. De punten in de eerste proef snapte ik niet helemaal, want toen liep hij eigenlijk nog een slag beter dan de tweede proef, maar goed, voor de eerste keer ben ik heel erg blij”, vertelt Schoots enthousiast.
De zege in de eerste proef was voor Britt van Egmond met Zadoc-Sinclair (v. Sir Sinclair) met 62,86%.
Op zondag ging de overwinning in de eerste proef van het ZZ-Zwaar naar Patrick van der Meer, nadat hij met Westrade’s Chapeau (v. Lord Loxley) 67% behaalde. Manon Klijbroek bleef met Kingsley Wesley (v. Rhodium) in de eerste proef met ruim 61% net buiten de prijzen. In de tweede proef maakte ze dit meer dan goed door een score van 66,71% neer te zetten, wat goed was voor de eerste plaats. Pauline Leffelaar presteerde heel constant met Tuschinksi-nakomeling Bon Ami en werd twee keer tweede.

Carlijn de Boer schreef op zaterdag de Prix St. Georges op haar naam met Wimbledon (v. Painted Black). Zij noteerde 65,92% en bleef daarmee Valentijn van Weening met VarioHippique’s Sir John  (v. Sir Donnerhall) 1% voor. De Lichte Tour van zondag kwam op naam van Stephanie Jensen en Haertbreaker (v. Blue Hors Hertug) met een zeer mooie score van 69,43%. Wijnanda van den Brenk reed Vladimir (v. Krack C) naar 68,49% en werd daarmee tweede.

In de Midden Tour van zondag debuteerde Denise Hoogzaad winnend in de Inter B met Apoint (v. Oscar) met 65,77%. Tessa de Koning, die debuteerde in de Inter A, werd tweede met Sylkorine (v. Flemmingh) met 61,88%.

De jeugd kwam op zaterdag aan de start in de gecombineerde rubriek junioren/ Young Riders. Junior Mylene Spaak won deze rubriek met Sweet Sensation (v. Kroongraaf) met 64,19%. Beste Young Rider was Floris Mak van Waay, die met 61,64% als derde eindigde met Deep Flow’s Olympic (v. Oscar).

Bekijk hier alle uitslagen van zaterdag 4 april.
Bekijk hier alle uitslagen van zondag 5 april.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!