Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout heer en meester in ZZ-Zwaar

* Update *
Expression, hier op het WK voor jonge paarden in Verden in 2015 - Foto: Melanie Brevink
In Nieuwleusen gaf Diederik van Silfhout de volledige concurrentie in het ZZ-Zwaar het nakijken. Hij won de rubriek met de KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi) met de topscore van ruim 74% en in de tweede proef bijna 72%. Daarnaast eiste hij de tweede prijzen op met Quantum Vis (v. Quaterback). Met eveneens scores boven de 70% hield Van Silfhout de concurrentie op ruime achterstand.

Beide paarden van Van Silfhout zijn pas zeven jaar, maar toonden zoveel kwaliteit dat ze met kop en schouders boven de rest uitstaken op deze tweede selectiewedstrijd. De ruiter uit Lunteren vertelt enthousiast: “Expression is gewoon een heel fijn beest en ook belangrijk: hij is heel compleet. Hij kan heel goed stappen, extreem goed draven en ook zijn galop barst van de kwaliteit. Natuurlijk is hij nog jong en het is heus nog niet perfect. Het binnenkomen had mooier gekund en bij het achterwaarts gingen we even scheef. Maar voor nu ben ik super tevreden over hem.”

Ook zo’n compleet paard is Quantum Vis, waarmee Van Silfhout tweemaal tweede werd. “Hij stapt goed en heeft in galop en met name in draf een geweldig voorbeengebruik. Ook Quantum is pas zeven en dat merk je in zo’n proef toch wel. Ik had een keer een wiebeltje in de aanleuning en een keertwending ging niet goed. Maar in de pirouettes en appuyementen scoort hij juist heel goed. Ook de wissels zijn heel mooi bij hem. Rondom is dit echt een super fijn paard voor de toekomst.”

Op de vorige selectie was Van Silfhout met Expression eerste en tweede, dus de combinatie is al zeker van een ticket voor het NK in Ermelo. Daar krijgt de ruiter het nog aardig druk: “In het ZZ-Zwaar neem ik Expression en Quantum Vis mee, en in de Grand Prix natuurlijk Arlando N.O.P. en Bonzanjo. Druk? Dat valt best mee hoor. Vorig jaar had ik zes paarden mee. Dan is dit best rustig!”

Als derde mocht in het ZZ-Zwaar opstellen Mark van de Donk. De leerling van Alex van Silfhout stuurde Christon (v. Sandro Hit) naar 66,36 en 68,43%.

Lichte Tour voor Diana Boer

Beide proeven in de Lichte Tour kwamen op naam van Diana Boer. De amazone reed de negenjarige Hot Fever (v. Hotline) naar een prima totaal van 70,39% in de Prix St. Georges en behaalde in de Intermédiaire I 68,62%. Op de tweede plaats in de Prix St. Georges eindigde Vai Bruntink met Darabel (v. Westpoint). De combinatie scoorde 69,87% en dat was ruim een procent meer dan de nummer drie, Wiep Kwakernaak en Aristarchos (v. Uphill). In de Intermédiaire I gingen de tweede en derde prijs naar Anouk Noordman (68,03%) en Jean van Deventer (65,33%).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook