Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout en Arlando in Caen gearriveerd

De reserveruiter van het Nederlandse dressuurteam Diederik van Silfhout en zijn paard Arlando (v. Paddox) zijn vandaag in Caen gearriveerd voor deelname aan de WEG. "Donderdagochtend belde teamveterinair Jan Greve me op om mijn paard te komen keuren en aan het eind van de middag hoorde ik van bondscoach Wim Ernes dat ik alsnog naar Caen mocht afreizen. Heel mooi voor mij, maar voor Daniëlle Heijkoop moet het een enorme deceptie zijn geweest dat Siro (v. Gribaldi) zich licht heeft geblesseerd waardoor deelname niet mogelijk bleek", vertelde Diederik.

Toen braken voor de ruiter hectische momenten aan. “Ik moest al mijn spullen pakken en ben naar de Nieuwe Heuvel gereden om daar alles te pakken om er zo voor te zorgen dat we op vrijdagochtend om 04.00 uur konden vertrekken”, aldus Diederik, die toegeeft hier op geen enkele wijze rekening mee te hebben gehouden. “Natuurlijk ben ik na de Nederlandse kampioenschappen rustig doorgegaan met de training, want als je reserve bent moet je er wel staan op het moment dat de bondscoach je nodig heeft. Dit zijn wel de wedstrijden waar je het hele jaar voor traint, maar vanaf het begin van dit jaar wist ik dat ik maximaal reserve zou zijn, tenzij er mega scores gerealiseerd zouden worden. De reden daarvan is dat mijn paard nog relatief jong en onervaren is. Of wanneer er iets als dit gebeurde”.

Bondscoach Wim Ernes tast in het duister over de oorzaak van de lichte blessures die Undercover van Gal en Siro van Heijkoop hebben getroffen. “We hebben in Vorden een trainingskamp gehad en daar normaal getraind. We hebben niets geforceerd. Op dinsdag had Undercover bij thuiskomst last van zijn wervelkolom en Siro was licht onregelmatig, omdat hij zich vermoedelijk zelf even had geraakt. Teamveterinair Jan Greve was er op dat moment van overtuigd dat deze lichte blessure voor de WEG zou zijn verdwenen. Helaas bleek dat op donderdagochtend Siro nog steeds iets last had, waardoor we moesten besluiten een beroep te doen op Van Silfhout”.

Bron: Horses/KNHS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook