Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout nadert de 80% in laatste ZZ-Zwaar selectie

Diederik van Silfhout met Highfive. Foto: Stal van Silfhout

Doordat hij de vorige keer op de selectiewedstrijd winnend debuteerde met zijn extra dravende schimmel Highfive besloot Diederik van Silfhout op het laatste moment om toch nog een selectie mee te rijden om zo deel te kunnen nemen aan het NK eind deze maand. Met een al zeer goede eerste proef, die goed was voor 72,07% en een eerste plek, liet Van Silfhout de concurrentie al zien er zeker thuis te horen. In de tweede proef verpletterde het duo de concurrentie compleet: met een score van 78,21% stonden ze bijna 10% los van de nummer twee, Nicky Snijder met Game Boy STH.

Een ongekend hoge score in het ZZ-Zwaar op de selecties. Van Silfhout imponeerde met een haast droomdrafreprise waar de juryleden louter achten en negens op kwijt konden. Ook de galoptour werd sterk gereden. Waar Van Silfhout in de eerste proef af en toe nog iets de aandacht van zijn schimmel erbij moest houden doordat hij wat korter had losgereden vanwege de warmte, zo harmonieus was de tweede proef. De beide juryleden zaten dan ook heel dicht bij elkaar in hun beoordeling, zoals bij de meeste deelnemers.

Bruntink verzekert zich van NK-deelname

In de Lichte Tour-selectie was het niveau ook hoog. De top drie zat heel dicht bij elkaar: Vai Bruntink won met haar lievelingsmerrie Darabel met een score van 72,35%. Blijkbaar is de sensibele merrie erg in haar element met deze warmte. Ook de derde plek eiste Bruntink op, die ook alles op alles zette vandaag nadat ze de eerste selectie door omstandigheden had moeten afmelden en dus geen wegstreepresultaat had en deze derde selectie wel moest meerijden. Met de AES-gekeurde Cum Laude liet ze een hele goede draftour zien waarbij de hengst de gehele proef een heel mooi silhouet toont. Veronique Roerink wist zich met Flanell tussen de beide paarden van Bruntink te wurmen en werd tweede met 71,62%.

Wynia aan zet

In de Intermédiaire I verschenen slechts vier amazones aan start. Ellen Wynia reed met haar Chakakahn een beduidend betere proef dan in Tolbert vorige week en won de rubriek met dik 5% voorsprong (67,94%) .

GP-startbewijs voor Hosmar

Ook het aantal deelnemers in de Zware Tour was beperkt, maar voor alle ruiters – de rubriek bestond louter uit mannen – bleek de reis naar Emmeloord de moeite waard. Frank Hosmar reed VarioHippiQue’s Wise Guy (v. Jazz) naar een score van 65,66% in de Intermédiaire II. Hiermee heeft de ruiter zijn startbewijs voor de Grand Prix op zak en tevens mocht hij het oranje lint in ontvangst nemen. Nars Gottmer werd hier tweede met DiCaprio Swing met 0,01% minder in de Grand Prix. Ivo Juhrend, Gosse Pieter Hellinga en Jaron Verheij sloten de Intermediaire II-proef allen ruim voldoende af.

Uitslagen Subtop Emmeloord.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Diederik van Silfhout nadert de 80% in laatste ZZ-Zwaar selectie

  • Tineke

    Het is alleen wel opvallend dat de heer Hamminga gaat jureren op een selectie! Diederik lest zo nu en dan bij hem en Jennifer traint ook bij van silfhout! En dan is t nog opvallender dat Johan Een heel stuk hoger in de punten zit.

  • Ellen

    beste Tineke, heb je de proeven van Diederik gezien? In de tweede proef kwam hij weer met kop en schouders boven de rest uit.
    Over zoveel verschillende onderdelen is een punten verschil al snel gemaakt. De plaatsing van een combinatie is veel belangrijker.
    En dat er op dit niveau wel eens bij elkaar in de keuken gesnuffeld wordt is toch helemaal niet erg. Het is toch de bedoeling dat we met zijn allen op een lijn gaan zitten in de dressuurwereld. Laten we elkaar helpen en positiever zijn. Een beetje vertrouwen in de professionaliteit van juryleden zou hier op zijn plaats zijn. De beste van het moment moet winnen en dat is hier gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook