Ga naar hoofdinhoud

Kür-zege met dik 80% voor Cornelissen en Aqiedo

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het was de eerste keer dat Adelinde Cornelissen met Aqiedo haar nieuwe kür binnen reed in Saumur vandaag, maar zeker niet de minste. Het duo dat sinds deze maand in het Olympisch kader is opgenomen en reserve was voor de WEG in Tryon, kreeg maar liefst 80,365% van de jury en won daarmee unaniem de rubriek. Daarmee zette de amazone niet alleen de concurrentie op dik drie procent afstand, maar reed ook nog eens een persoonlijk record met de Undigo-zoon.

Katja Gevers werd net als gisteren in de Grand Prix tweede achter haar landgenote. Gevers kreeg 77,275% voor haar kür met de Gribaldi-zoon Thriller en de juryleden waren het ook over haar plaatsing unaniem eens. Voor Gevers was deze score met de achttienjarige ruin ook haar hoogste internationale score tot nu toe.

Drie Nederlanders in top vier

Louise Anne Bell was de enige niet-Nederlander in de top vier van deze rubriek. De Britse amazone kreeg voor haar kür met Into the Blue (v. Ublesco) 71,825% en was daarmee de derde en laatste combinatie met een resultaat boven de zeventig procent. Remy Bastings volgde met Dior S (v. Spielberg)  op de vierde plaats met een totaal van 68,865%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.