Ga naar hoofdinhoud

Dikke overwinning voor Imke Schellekens: ‘Nog een beetje uitvogelen’

Update
Imke Schellekens - Bartels met CJ

Nadat Imke Schellekens-Bartels met CJ (v. Johnson) een half jaar geleden debuteerde in de Grand Prix, stond vandaag op de Subtopwedstrijd in Delft de tweede start in de koningsklasse op het programma. Met de fraaie score van 69,62% wonnen Schellekens en haar stoere hengst met grote overmacht de rubriek.

“Dit was onze tweede Grand Prix en voor nu ben ik er zeker blij mee. Maar dat neemt niet weg dat het beter moet”, vertelt Imke Schellekens na haar winnende rit met de Johnson-zoon. “Ik was vooral heel blij dat CJ geen grote fouten maakte. Eerst maar eens vloeiend door de proef en dan gaan we weer verder schaven.”

Achten voor piaffe en passage

De combinatie werd beloond met hoge punten voor de piaffe en passage. “Daar hadden we voornamelijk achten voor. CJ piaffeert heel mooi vijftien passen op de plek en doet de overgangen erin en eruit ook heel makkelijk. Dat is voor de Grand Prix wel handig”, vervolgt ze lachend.

Strakker wedstrijdschema

“Het verbeterstuk van vandaag is dat CJ een klein beetje achter m’n been kwam. Thuis is hij wat energieker. Dat is nog een beetje uitvogelen op wedstrijd, misschien kan ik hem beter wat korter losrijden. Maar daar heb je ringervaring voor nodig”, zegt de amazone die hoopt haar hengst binnen een paar weken nog een keer te kunnen starten. “Ik ga volgende maand met een leerling mee naar het WK in Tryon en daarna hoop ik van de winter een wat strakker wedstrijdschema te kunnen maken.”

Pech Floratio

Naast CJ was Schellekens ook van plan ook om met Floratio (v. Florencio), waarmee ze onlangs haar wedstrijddebuut won, in Delft de starten. Maar doordat de inmiddels geruinde in Hannover goedgekeurde hengst op de wagen een ijzer aftrapte kwam het zover niet. “Het ijzer werd er wel weer onder geslagen, dus wat dat betreft hadden we kunnen starten. Maar met losrijden voelde hij niet helemaal fijn waarop ik besloot hem niet te starten”, legt Schellekens uit.

Van Mierlo volgt in Grand Prix

In de Grand Prix mocht Danielle van Mierlo het rode lint ophalen. Zij reed Azzurro (v. Rhodium) naar 63,64%. De overige combinaties bleven onder de zestig procent steken.

Van Groningen aan kop in Lichte Tour

Mariska van Groningen was overtuigend de beste in de Lichte Tour. Haar Prix St. Georges-proef met Dutch Dandy D.J. (v. Lord Leatherdale) werd beloond met 67,72%. Twee Intermédiaire I-combinaties volgden op twee en drie. Vivienne Bos en Baronijke-L (v. Vivaldo) werden tweede met 65,81%, gevolgd door Trudy van Logchem en Enorm (v. Ziësto) met 64,63%. Maike Wiebelitz reed met Empire (v. Wynton) de tweede PSG-score van 64,04% bijeen. Dat betekende in het gecombineerde klassement Lichte Tour de vierde prijs.

Nouwens goed op dreef

Liza Nouwens is goed op dreef met haar Veni Vidi Vici (v. Flemmingh). Op de Subtopwedstrijd afgelopen vrijdag in Abcoude werd het duo tweede en vandaag in Delft waren ze met 65,36% de beste in proef 37. Op gepaste afstand werden Karin Lengkeek – De Baat en Early Black (v. San Remo) tweede met 61,50%, gevolgd door Debby de Graaf met de Fries Silke Galloper (v. Brandus) met 61,07%.
In de tweede proef gingen de prijzen naar Robine Lievaart en Wantovani (v. Mantovani) met 62,57%, Karin Lengkeek – De Baat en Early Black (v. San Remo) met 62,00% en Japke Heerschap – Kramer met de elitemerrie Ginval (v. Ziësto) met 60,64%.

Prosman beste junior

In de kleine rubriek voor junioren mocht Jitske Prosman zich met Cool Girl-L (v. Rubiquil) als eerste opstellen. Het duo kreeg te maken met een behoorlijk juryverschil maar de gemiddelde score van 65,83% was alsnog goed voor de overwinning.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook