Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere: ‘For Gribaldi kan eindelijk z’n kwaliteit laten zien’

Update
Dinja van Liere met For Gribaldi

De KWPN-hengst For Gribaldi (v. Gribaldi) liep onder Dinja van Liere vandaag zijn tweede wedstrijd in het ZZ-Zwaar en verdiende op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid beide oranje linten. In de eerste proef had het duo een paar rommeltjes en kwam het resultaat tot 67,64%. In de tweede proef stonden ze met een score van 69,14% en een voorsprong van bijna vijf procent ruimschoots aan kop.

“De rommeltjes in de eerste proef hadden niet gehoeven, maar over de tweede proef ben ik heel tevreden”, vertelt Dinja van Liere over haar proeven met de zevenjarige Gribaldi-zoon die ze op stal bij Joop van Uytert traint. “Het was voor de eerste keer buiten en dan is toch even spannend hoe een hengst daarop reageert. Er stonden paarden en veulens in de wei maar For Gribaldi bleef fijn bij de les.”

Cup of tea

“Op jonge paarden-wedstrijden heeft hij nooit echt uitgeblonken. Dat was niet helemaal zijn cup of tea”, vervolgt Van Liere. “Nu hij op hoger niveau loopt komt hij heel goed tot z’n recht. In de pirouettes gaat hij heel mooi zitten en kan makkelijk draaien. Hij is goed in de zijgangen, heeft geen moeite met de series en kan goed stappen. Hij heeft talent voor de verzameling en het sluiten en ik ben blij dat hij nu eindelijk z’n kwaliteit kan laten zien. Ik heb het volste vertrouwen dat hij straks Grand Prix gaat lopen.”

Selectietraject

Van Liere start de hengst op de selectiewedstrijden voor het NK en daarnaast eventueel in het WK-traject. “We zijn startgerechtigd in de halve finale en dan kijken we hoe het loopt. For Gribaldi beheerst de oefeningen goed en er is eigenlijk niks dat cruciaal moet verbeteren. Hij kan misschien wel wat meer routine gebruiken en nog iets vlekkelozer door de proef. Hij moet ook leren begrijpen wat wedstrijd betekent, met het losrijden en dat het vervolgens in een andere ring moet gebeuren.”

Klik met Van Silfhout

De amazone lest sinds een half jaar bij Diederik van Silfhout, waar ze gemiddeld om de week naar toe gaat. “Dat klikt heel goed en ik heb al veel aan zijn lessen gehad. Diederik kan me door een moeilijk stukje heen helpen waar ik thuis dan weer mee verder kan.”

Willig en Van Craaikamp

In de eerste proef eindigde Martien Willig als tweede. Hij reed de achtjarige merrie Esina (v. Jazz) naar een score van 66,93%. Larissa van Craaikamp werd derde met 64,50%. In de tweede proef klom ze met Don Camillo (v. Tuschinski) op naar de tweede plaats met 64,79%, gevolgd door Elly Olivier met Covella M (v. Valeron) met 64,43%.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook