Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere stuurt For Gribaldi bij PSG-debuut richting 70 procent

Dinja van Liere met For Gribaldi Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een druk outdoorseizoen met het Wereldkampioenschap jonge paarden en het Nederlands kampioenschap ZZ-Zwaar, genoot For Gribaldi (v. Gribaldi) van zijn welverdiende vakantie. Vervolgens pakte Dinja van Liere de KWPN-hengst weer rustig op en maakte vandaag op de Subtopwedstrijd in Ammerzoden met de fraaie score van 69,93% een geslaagd debuut in de Prix St. Georges. Die score betekende de tweede plaats achter Sandy van Boxmeer met Figaro (v. Apache).

“Van de zomer heeft For Gribaldi veel gedaan en na het WK hebben we hem bewust een tijd vakantie gegeven. Na de Pavo Cup ging ik zelf op vakantie en na een maand heb ik For Gribaldi weer rustig opgepakt”, legt Dinja van Liere uit. “Hij liep toen gelijk weer fijn, het vrij zijn heeft hem echt goed gedaan.”

Filmpje eners

Vervolgens werkte Van Liere de hengst in de training thuis verder door. “Van de week sprong For Gribaldi al een serie eners. Daar was ik super trots op en toen heb ik de eigenaren Joop van Uytert en Ab Barneveld een filmpje gestuurd. Zij reageerden enthousiast en vroegen me wat m’n volgende plan met For Gribaldi was en wanneer we weer op concours gingen. De WK-proef is qua lijnen ingewikkelder dan de Prix St. Georges, dus deze proef zou geen probleem moeten zijn. Toen besloot ik het gewoon maar te gaan proberen en te kijken waar ik ons bij kon schrijven. En dat pakte super uit,” aldus een blije Van Liere.

Inschattingsfoutje

Het duo toonde een aansprekende proef, waarin alleen een foutje ontstond in een van de series. “Ik was op de lijn nog aan het sturen en maakte de eerste wissel te snel waardoor die in tweeën was. Het was toch weer even geleden in de ring en dit inschattingsfoutje was 100 procent mijn eigen schuld. For Gribaldi springt hele grote en rechte wissels en er is eigenlijk niks wat hij niet kan. Daarnaast is hij heel stabiel, daar scoort hij echt op”, looft Van Liere de zevenjarige hengst.

Geen haast

De amazone overweegt om de Gribaldi-zoon te starten op de selecties voor de indoorkampioenschappen. “Daar heb ik eigenlijk nog niet echt over nagedacht. Nu we ons debuut gemaakt hebben, gaan we verder kijken en wellicht start ik hem op de selecties. Maar hij is nog jong zat en we hebben geen haast. En waarschijnlijk moet For Gribaldi dit seizoen ook hengstencompetitie lopen.”

Debuut Lollypop

Voor de Subtop heeft Van Liere verder nog de negenjarige hengst Lollypop (Londontime x Rotspon) tot haar beschikking. “Hij is klaar voor de Lichte Tour, maar voor zijn eigenaresse heeft verkoop de prioriteit. Het is een super leuk paard en hij doet ook al wat van de Grand Prix. Als hij er nog is, start ik binnenkort in de Prix St. Georges,” besluit Van Liere over haar planning met deze voshengst.

Lees ook:
Jonna Schelstraete wint ZZ-Zwaar en GP-rentree: ‘Super blij met allebei’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.