Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere en Haute Couture scoren ook bij de subtop

Dinja van Liere en Haute Couture Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dinja van Liere kwam zaterdag met twee paarden aan de start in het ZZ-Zwaar in Berkel-Enschot. Met Haute Couture (v. Coinnasseur) noteerde ze maar liefst 72,86% en 73% en schreef daarmee beide proeven met overmacht op haar naam. Met Duval's Sir Rollo (v. Romanov) werd ze twee tweede met 70,86% en  69,89%.

Vorig jaar wonnen Van Liere en Haute Couture de Pavo Cup voor vijfjarigen en eindigden ze als tiende op het WK jonge dressuurpaarden. In oktober debuteerden ze nog succesvol in het ZZ-Licht en nu was er dan de meer dan succesvolle overstap naar de subtop.
“Ze liep het ZZ-Licht zo makkelijk door dat ik dacht dan moet ZZ-Zwaar misschien ook wel lukken. Dat lukte zeker en de proeven gingen heel fijn”, vertelt Van Liere enthousiast.

Stabiel en foutloos

Met Sir Rollo was het de tweede keer dat ze op dit niveau startte.
“Over Rollo ben ik ook heel tevreden. Hauture Couture is qua beweging misschien iets spectaculairder, maar Rollo loopt wel heel fijn stabiel en foutloos de proeven door en daar scoort hij dan ook mee”, vertelt ze over de Romanov-zoon.

De zege in de Inter I was voor Jessica Leijser en Djambalaya (v. Santano) na een score van 67%.

Kingsley U25 Cup

De U25 in Berkel-Enschot gold als tweede selectiewedstrijd voor de Kingsley U25 Cup, waarvan de finale, voor de beste zes combinaties, plaats zal vinden op Jumping Amsterdam in januari 2019.
De overwinning ging naar Jeanine Nieuwenhuis die met de Painted Black-dochter Charming Lady 68,91% behaalde. De nummer twee, Jasmien de Koeyer zat haar wel op de hielen. Met Esperanza (v. Desperado) kwam zij uit op 68,40%.
Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) werden derde met 68,08%. De top drie zat dus heel dicht bij elkaar.

Lord Leatherdale

In de Prix St. Georges was het oranje lint voor Myrthe Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit) met 67,79%.
De nummers twee en drie scoorden beide 66,47%. Tweede werd Aniek de laat met Endyrava (v. Lord Leatherdale). Mariska van Groningen werd met haar Lord Leatherdale-nakomeling Dutch Dandy derde.

Olga Boucher pakte de zege in de gecombineerde Inter II/Grand Prix. Met haar eigen fokproduct Di Luca la Haya (v. Voice) noteerde ze met hun Inter II-proef een nieuw pr van 67,7%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook